Καρυές Παυσανίας

Ημιμαραθώνιος Πάρνωνα "Τα Καρυάτεια"


Ο Ημιμαραθώνιος Πάρνωνα «ΤΑ ΚΑΡΥΑΤΕΙΑ» είναι ένας ορεινός αγώνας αντοχής 20,3 χιλ. που λαμβάνει χώρα στις αρχές κάθε καλοκαιριού στις Καρυές Λακωνίας, στη μνήμη του ευεργέτη Γεωργίου Θ. Σκιούρη, με επιδίωξη να προστίθεται στο καλεντάρι όλο και περισσότερων αθλητών και αθλούμενων.

Οι Καρυές έχοντας ανθρώπους φιλόξενους, με όραμα και μεράκι για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και ένα δραστήριο αθλητικό σύλλογο, τον Α.Σ. "Ο ΚΑΡΥΑΤΗΣ", εξασφαλίζουν κάθε χρόνο όλα τα εχέγγυα για την επιτυχία της διοργάνωσης.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει τέσσερα αγωνίσματα:

-Δρόμος των Μουσών-Αγώνας 6.000 μέτρων.
-Παιδικός Αγώνας 2.000 μέτρων "Τρέχουμε στο βουνό, δίνουμε χαρά στην ζωή μας".
-Περιπατητική βόλτα 10.000 μέτρων στην διαδρομή των 3 αγώνων.
-Ημιμαραθώνιος 20.300 μέτρων για δρομείς.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αθλητικό γεγονός, επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του θεσμού.

Για την υλοποίηση του αγώνα συνεργάζονται πολλοί φορείς με στόχο την επιτυχή διοργάνωση του αγώνα. Συγκεκριμένα ο Α.Σ. "Ο ΚΑΡΥΑΤΗΣ", ο Ο.Ν.Α. του Δήμου Σπάρτης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρυών, ο Σύνδεσμος Απανταχού Καρυατών, η Τράπεζα Αίματος Καρυών, η Πυρασφαλεία Καρυών, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Καρυών, ο Σύνδεσμος Απανταχού Καρυατών, ο ιστότοπος www.karyes.gr, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Τμήμα Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Σπάρτης, ο Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης, το Σώμα Οδηγισμού Σπάρτης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βασσαρά και τέλος ο σύλλογος δρομέων Α.Π.Σ. «ΑΠΟΛΛΩΝ»  Δυτ. Αττικής που έχει την τεχνική υποστήριξη του αγώνα.