Καρυές Παυσανίας

Νέα - Ενημέρωση


29.08.2019

Καλοκαίρι 2019 στις Καρυές - Φωτογραφικό Υλικό

 

Ένα καλοκαίρι γεμάτο εκδηλώσεις από τους συλλόγους και τους επιχειρηματίες τις περιοχής είχαν την τύχη να απολαύουν όσοι βρέθηκαν στις Καρυές. Συνοπτικά παραθετουμε φωτογραφικό υλικό και μικρά σχόλια αναφορικά με τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν.

 

Διήμερο Γιορτή Μπύρας με τη χορηγία της Λακωνικής ζυθοποιίας «SPARTAN BEER»

Kάντε κλικ για να προβάλετε τις εικόνες σε μεγέθυνση.

Εγκαίνια Έκθεσης Εικαστικών Δημιουργιών & Μουσική Βραδιά

Το Σάββατο 20 Ιουλίου στις 20.00 έγιανα τα εγκαίνια της Έκθεσης Εικαστικών Δημιουργιών «ΜΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΑ ΤΑΛΕΝΤΑ ΜΑΣ» από καλλιτέχνες των Καρυών. Στην Έκθεση παρουσιαστηκαν έργα των Ανδριάνα Παρίση, αγιογράφος, Ιωάννη Γουδέ, Στέφανου Μελεχέ,καλλιτεχνών, καθώς και της οικογένειας Σιούτου. Επίσης, ο Σύρος ζωγράφος Σαγιέρ Ελ Ναζάρ παρουσίασε έργα του με τοπία των Καρυών. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα από νέους καλλιτέχνες των Καρυών.

Kάντε κλικ για να προβάλετε τις εικόνες σε μεγέθυνση.

Bραδιά παραδοσιακής ελληνικής μουσικής

Το απόγευμα της Κυριακής 21 Ιουλίου το Χορευτικό Ομιλο Σκάλας Λακωνίας παρουσίασε μια βραδιά παραδοσιακής ελληνικής μουσικής.

Kάντε κλικ για να προβάλετε τις εικόνες σε μεγέθυνση.

Παρασκευή 26 & Σάββατο 27 Ιουλίου - Τα φημισμένα Πανηγύρια των Καρυών

Kάντε κλικ για να προβάλετε τις εικόνες σε μεγέθυνση.

31 Ιουλίου & 1 Αυγούστου - Ιερό προσκήνημα λειψάνων της Αγίας Παρασκευής.

Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε στις Καρυές η υποδοχή των Αγίων Λειψάνων της Αγίας Παρασκευής από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο το βράδυ της Τετάρτης 31/7/2019, με πρωτοβουλία του Συνδέσμου των Απανταχού Καρυατών.Η υποδοχή έγινε στην κάτω πλατεία του χωριού, όπου έγινε η περιφορά της εικόνας και των Αγίων Λειψάνων στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής με την πάντα της Φιλαρμονικής του Δήμου Σπάρτης. Εν συνεχεία τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός στη μνήμη της μεγαλομάρτυρος Αγίας Παρασκευής προεξάρχοντος του κ. Ευσταθίου, με τη συμμετοχή πλήθους ιερέων της Μητροπόλεως καθώς και του Δήμαρχου Σπάρτης κ. Ε. Βαλιώτη και του Νεοεκλεγέν της Περιφέρειας του κ. Νίκα κ. Βερούτη Θεώδορο.

Kάντε κλικ για να προβάλετε τις εικόνες σε μεγέθυνση.

Πανηγύρι Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυών

Το Σάββατο, 10 Αυγούστου βράδυ στις 22:00, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το μεγάλο Παραδοσιακό Πανηγύρι του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυών στο Γήπεδο των Καρυών με ζωντανή μουσική, ψητές γουρουνοπούλες, κρασί και ποτά. Την μουσική επιμέλεια της βραδιάς θα έχουν οι Βελισσάρης Γιώργος και Κόκκορη Γιώτα στο τραγούδι και οι Πλαστήρας Πάνος και Κόκκορης Σωτήριος στο Κλαρίνο. Η διοργάνωση μιας τόσο μεγάλης εκδήλωσης ήταν ένα στοίχημα για τον Πολιτιστικό Σύλλογο το οποίο και κερδήθηκε. Η βραδιά χαρακτηρίστηκε από μια άρτια οργάνωση από τους εθελοντές και τα μέλη του συλλόγου και ο κόσμος που παραβρέθηκε διασκέδασε μέχρι το πρωί.

Kάντε κλικ για να προβάλετε τις εικόνες σε μεγέθυνση.

O xορός του Συνδέσμου Απανταχού Καρυατών.

Οι εκδηλώσεις του φετινού καλοκαιριού θα έκλεισαν με τον ετήσιο χορό του Συνδέσμου των Απανταχού Καρυατών στο άλσος της Αγίας Παρασκευής στο προαύλιο του σχολείου.

Kάντε κλικ για να προβάλετε τις εικόνες σε μεγέθυνση.

Πηγές- Φωτογραφικό Υλικό:
Facebook
www.spartavoice.gr
Αλέξανδρος Μπουγάδης