Καρυές Παυσανίας

Νέα - Ενημέρωση


26.06.2022

Αναβίωση της παράδοσης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρυών

 

Ανακοίνωση Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυών

Αγαπητοί Συμπατριώτες,

ύστερα από δύο και πλέον χρόνια καραντίνας αποφασίσαμε την πραγματοποίηση δράσεων, για την επιστροφή του χωριού στην κανονικότητα των πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Σαν πρώτο βήμα λοιπόν, σε συνεργασία και με τους υπόλοιπους φορείς που επιθυμούν, θέλουμε να επαναφέρουμε στην καρδία και στην μνήμη, τους χορούς και τα τραγούδια του χωριού που παρουσιάστηκαν δεκαετίες νωρίτερα μέσα από πηγές, μαρτυρίες, βιβλία και υλικό, αποκλειστικά από νέους και νέες του χωριού μας.

Θυμίζουμε τις παρουσιάσεις των χορών το 1970 και το 1980 στα πανηγύρια, τα Ήθη και 'Έθιμα στον Άγιο Κωνσταντίνο (1989, ΕΤ-2), τις εκδηλώσεις του χορευτικού μας (1992 – 1994) στην Παναγία και τις εμφανίσεις τριάντα δύο (32) παιδιών μας (2004 - 2008) με παραδοσιακές στολές δωρεά των κατοίκων και των ομογενών μας.

Καλούμε όλα τα νέα παιδιά, την Κυριακή 3 Ιουλίου και ώρα 20:00 στην αίθουσα την κοινότητας, για μια πρώτη επαφή και συντονισμό, προκειμένου να υλοποιηθεί μια τέτοια αναβίωση της παράδοσης του χωριού μας.

Μιας παράδοσης που θα αποβλέπει αποκλειστικά στην εκμάθηση των ντόπιων χορών, τραγουδιών και εθίμων, στη διατήρηση και μεταβίβαση όλων των γνήσιων στοιχείων και θα στηρίζεται μόνο στην εθελοντική προσπάθεια και την αγάπη για τους νέους, που ονειρεύονται να ζήσουν στο χωριό και να το κρατήσουν ζωντανό και ακμαίο όπως του αρμόζει.

Με τιμή

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυών