Καρυές Παυσανίας

Νέα - Ενημέρωση


09.04.2020

Θύμα δολοφονίας ο συμπατριώτης Χρήστος Ντούβλης στο Σικάγο

 

Συγκλονισμένοι είναι οι Καρυάτες στις Η.Π.Α. και στην Ελλάδα από τη στυγερή δολοφονία του 56χρονου Χρήστου Ντούβλη, γιο του Ανδρέα και της Αφροδίτης Ντούβλη, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα από το μαχαίρι ενός νεαρού άνδρα στο Σικάγο του Ιλινόις. Το έγκλημα έγινε το Σάββατο 4 Απριλίου, στο ποτοπωλείο «Liquorama» ιδιοκτησίας του αδερφού του Χρήστου, όπου και εργαζόταν ο ίδιος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Chicago Suntimes», στις 12:30 το μεσημέρι, ο 26χρονος Μόιζες Μοράλες προσήλθε στο κατάστασημα για να αγοράσει μια κούτα μπύρες Budweiser. Ομως, δεν είχε ταυτότητα, όπως προβλέπει ο νόμος, με αποτέλεσμα ο Ντούβλης να αρνηθεί την αγορά, προκειμένου να ακολουθηθεί το τυπικό της κείμενης νομοθεσίας. Τότε ο Μοράλες, σε έξαλλη κατάσταση, βγήκε έξω στο πάρκινγκ, όπου βρίσκονταν οι γονείς του και επέστρεψε με τη συνοδεία του πατέρα του. Ο δράστης πήρε ξανά το καφάσι με τις μπύρες και πήγε στο ταμείο του Ντούβλη. Του είπε πως την αγορά θα την κάνει ο πατέρας του. Ομως, ο ομογενής αρνήθηκε και πάλι να ολοκληρώσει τη συναλλαγή, εάν ο 26χρονος δεν του έδειχνε ταυτότητα. Η αντίδραση του δράστη υπήρξε ακραία και βίαιη, αφού αρχικά έφτυσε επανειλημμένα εναντίον του Χρήστου και μπήκε μέσα στον χώρο του ταμείου, προκειμένου να τον πετύχει. Οταν ο Χρήστος επιχείρησε να βγει, ο Μοράλες έβγαλε το μαχαίρι και μετά από λίγο άρχισε να του επιφέρει τα θανάσιμα τραύματα. Ο πατέρας του Μοράλες και ο αδερφός του Ντούβλη κατάφεραν να χωρίσουν τους δυο άντρες, όμως για τον 56χρονο ήταν ήδη αργά. Ο πατέρας του Μοράλες με τον γιο του επιχείρησαν να διαφύγουν, όμως ο αδερφός του θύματος κράτησε την πινακίδα κυκλοφορίας του αυτοκινήτου. Η Αστυνομία του Σικάγο μετέβη στο σπίτι της οικογένειας, όπου ο Μοράλες επιχείρησε να διαφύγει δυο φορές, αλλά τελικά συνελήφθη σε ένα σπίτι, σε μερικά τετράγωνα απόσταση.

Ο άτυχος Χρήστος Ντούβλης είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο Mount Sinai, όπου και εξέπνευσε, καθώς το μαχαίρι του δράστη τον είχε πλήξει σε ζωτικά σημεία, προκαλώντας την θλίψη στην τοπική κοινωνία, αλλά και τους οικείους του.

Οπως αναφέρουν οι «Chicago Times», ο Μοράλες υποστηρίζει ότι ο Ντούβλης τον γρονθοκόπησε επανειλημμένως, με αποτέλεσμα τότε να αποφασίσει να βγάλει το μαχαίρι και να του επιτεθεί, πριν διαφύγει από το κατάστημα. Πάντως, οι ισχυρισμοί του Μοράλες δεν έγιναν δεκτοί, με αποτέλεσμα να προφυλακιστεί χωρίς τη δυνατότητα να πληρώσει εγγύηση. Μάλιστα, το μοιραίο επεισόδιο στο ποτοπωλείο καταγράφηκε από κάμερα του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, ενώ υπήρχαν και αυτόπτες μάρτυρες.

Ο Χρήστος αφήνει πίσω του την μητέρα του, Αφροδίτη, τα αδέρφια του, Παρασκευά, Δημήτρη και Κέλλυ, και την κόρη του Μαριάννα. Η κηδεία θα γίνει τη Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020 και δυστυχώς δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στο κτίριο του ναού, ούτε στο νεκροταφείο, για την νεκρόσημη ακολουθία άλλοι άνθρωποι εκτός από λίγα μέλη της άμεσης οικογένειας. Η νεκρόσημη ακολουθία θα μεταδοθεί ζωντανά στη σελίδα του ιερού ναού του Αγίου Γεωργίου, Σικάγο, Ιλλινόις στο Facebook στις 6:00 μ.μ. ώρα Ελλάδος. Η ζωντανή ροή μπορεί να βρεθεί εδώ κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο.
https://www.facebook.com/stgeorgelincolnpark/

Πηγή:
Εθνικός Κήρυξ