Καρυές Παυσανίας

Νέα - Ενημέρωση


23.04.2022

Η Διαδρομή 1 των Caryatides Trails αφιερώνεται στη μνήμη του Χρήστου Δρακόπουλου

 

 

Το Καταπίστευμα Παναγιώτη Κερχουλά αποφάσισε να αφιερώσει τη διαδρομή 1 (το μονοπάτι του χωριού) του δικτύου Caryatides Trails στον εξαίρετο Αραχωβίτη Χρήστο Δρακόπουλο για την πολύτιμη και πολύπλευρη συμβολή του στην ίδρυση και τα έργα του Σωματείου.

Για το σκοπό αυτό το Σωματείο τοποθέτησε πληροφοριακή πινακίδα στην πλατεία της Ράχης, πολύ κοντά στο σπίτι του.

Λίγα λόγια για τον Χρήστο Δρακόπουλο


Ο Χρήστος Δρακόπουλος, γιος του Γιώργη Δρακόπουλου και της Τούλας Πίτσιου, ήταν απόφοιτος της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής και της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Είχε εξαιρετικές επιστημονικές, οργανωτικές και ηγετικές ικανότητες οι οποίες τον έκαναν επιτυχημένο επιχειρηματία και πρωτοπόρο στον κλάδο των κατασκευαστικών έργων Προστασίας Περιβάλλοντος. Άνθρωπος αυτοδημιούργητος, ξεκίνησε σε ηλικία 23 ετών από ένα αυτοσχέδιο μικρό γραφείο στο ισόγειο του πατρικού του, για να φτάσει Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ομίλου Εταιρειών «ENVITEC A.E.» του οποίου υπήρξε συνιδρυτής από πολύ νεαρή ηλικία.

Η «ENVITEC A.E.» είναι πρωτοπόρος κατασκευαστική εταιρεία έχοντας σχεδιάσει, κατασκευάσει και λειτουργήσει πλήθος εγκαταστάσεων μεγάλων περιβαλλοντικών έργων και δραστηριοποιείται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Πρόσθετα, ο Όμιλος έχει κατασκευάσει, λειτουργεί και εκμεταλλεύεται Αιολικά και Φωτοβολταϊκά Πάρκα σε όλη την Ελλάδα.

Οι αρετές που είχε o Χρήστος Δρακόπουλος σε όλο τον ενεργό βίο του, της επιστημονικής γνώσης, της εξωστρέφειας, της σκληρής δουλειάς και της αποτελεσματικής προσπάθειας σε συνδυασμό με την ευαισθησία του για την Προστασία του Περιβάλλοντος, τον έκαναν Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εταιρειών Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑ.Σ.Ε.Π.ΠΕ.) από το 2010 έως το 2018 και από τη θέση αυτή συνέβαλε καθοριστικά στην επίτευξη των σκοπών του Συνδέσμου.

Οι Καρυές κατείχαν πάντα ξεχωριστή θέση στη καρδιά του και πάντα ήταν κοντά στο χωριό είτε φέρνοντας φίλους είτε προσφέροντας τη στήριξή του, τις πολύτιμες γνώσεις και την εμπειρία του. Υπήρξε ο στρατηγός της διεκδίκησης των χρημάτων του καταπιστεύματος Κερχουλά. Με τις μοναδικές διαπραγματευτικές του ικανότητες και με τη βοήθεια της εγγύησης που έδωσε ο Πάνος Κοψιαύτης, καθώς και την εξαιρετική συνεργασία όλου του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου του καταπιστεύματος Κερχουλά του οποίου υπήρξε μέλος, τα χρήματα ήρθαν στο χωριό.

Ο Χρήστος Δρακόπουλος έφυγε από τη ζωή στις 14 Αυγούστου 2021 σε ηλικία μόλις 59 ετών.