Καρυές Παυσανίας

Νέα - Ενημέρωση


25.08.2022

Εικαστική Έκθεση Ζωγραφικής από την εικαστικό Φωτεινή Χριστοφίλη

 

Την Πέμπτη 23 Αυγούστου και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση των εικαστικών έργων από την εικαστικό Φωτεινή Χρισοφίλη, κάτοικο Ν. Καρολινας, ΗΠΑ, με καταγωγή από τις Καρυές.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κοινοτικού Κτιρίου Καρυών υπό την αιγίδα του Συνδέσμου των Απανταχού Καρυατών. Στους επισκέπτες θα προσφερθούν κεράσματα.

Βιογραφικό Καλλιτέχνιδος:

Η Φωτεινή Χριστοφιλή είναι ζωγράφος και κατοικεί στο Γκρίνβιλ, Ν. Καρολινας, ΗΠΑ. Είναι κάτοχος απόφοιτος με Μάστερ Καλών Τεχνών (MFA) από το Σχολή του Μουσείου της Βοστώνης και Πανεπιστήμιο Tufts (2016) και Μπατσελορ Καλών Τεχνών από το Κολέγιο του Τσάρλεστον (2008) στούντιο τέχνης και διαχείρισης τεχνης.

Έχει λάβει δύο επιχορηγήσεις τεχνών από το Γραφείο Πολιτιστικών Υποθέσεων της πόλης του Τσάρλεστον, Ν. Καρολινας, για να παρουσίασει ομαδικές εκθέσεις, συμπεριλαμβανομένης τέχνης ζωγραφικής στο Φεστιβάλ Piccolo Spoleto.

Η Φωτεινή έχει παρουσιάσει τα εργά της σε εθνικό επίπεδο σε όλες τις ΗΠΑ σε γκαλερί σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Σαν Ντιέγκο και το Σεντ Λούις, καθώς και στην City Gallery στο Waterfront Park και στο Ινστιτούτο Μοντερνας Τέχνης Halsey στο Τσάρλεστον και στο Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστώνης.

Η δουλειά της έχει δημοσιευτεί στο περιοδικό Elle Décor, στο περιοδικό Studio Visit και σε άλλες εκδόσεις και καλλιτεχνικά και λογοτεχνικά περιοδικά. Έργα της Φωτεινής βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές σε όλες τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Αντιπροσωπείται από την γκαλερί Artios στη Νέα Υόρκη.