Καρυές Παυσανίας

Νέα - Ενημέρωση


06.09.2022

Αρχιτεκτονική μελέτη και καταγραφή κτισμάτων των Καρυών

 

Η κ. Αλεξάκη Χρυσάνθη μας απέστειλε μία μελέτη που έγινε το 2007 και ολοκληρώθηκε το 2008 και αποτυπώνει αρχιτεκτονικά ένα τμήμα του οικισμού των Καρυών. Πρόκειται για φοιτητική εργασία η οποία εκπονήθηκε στο τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στα πλαίσια του 5ου εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2007-2008. Οι σπουδαστές που συμμετείχαν στην μελέτη είναι οι Αλεξάκη Χρυσάνθη, Κουμπούλη Αλεξάνδρα, Μαυράκη Ευγενία, Μηλιαρέσης Νικόλαος, Μπουρνάς Έκτορας, Νίκας Γεώργιος και Χριστοφίνης Αλέξης, υπό την επίβλεψη των καθηγητών τους Σ. Γυφτόπουλου και Η. Ζαχαρόπουλου.

 

Στην μελέτη αυτή περιλαμβάνονται στοιχεία της δομής των κτισμάτων, του τρόπου και των υλικών κατασκευής. Επίσης μπορεί ο αναγνώστης να δει αποτυπώσεις για τους ξυλόφουρνους, τα τζάκια, τα κατώγια, τις σκεπές, τα ανοίγματα των παραθύρων

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της μελέτης παρά τις προσθήκες τσιμεντόλιθων, τσίγκου και οπλισμένου σκυροδέματος, υπάρχει πλέον μια προσπάθεια να διατηρηθεί η μοναδικότητα των κτιρίων με συντήρηση των στοιχείων που έχουν διατηρηθεί στον χρόνο.

Την εργασία μπορεί όποιος θέλει να την κατεβάσει εδώ.