Καρυές  

2014

2015

2016

2017

2018

2019

Αρχείο 2019

(17 Δημοσιεύσεις)

Κάντε κλίκ στους Τίτλους Ειδήσεων για την Προβολή των Άρθρων.


 • Ενημέρωση και απολογισμός της εθελοντικής ομάδας εξωραϊσμού εκκλησιών των Καρυών (24.06.2019)
  • Ανακοίνωση

   Η εθελοντική ομάδα εξωραϊσμού των εκκλησιών του χωριού θα προσφέρει καφέ σε όλους τους ομογενείς του εξωτερικού και σε όλους τους κατοίκους του χωριού την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-07-2019 και ώρα 7:30 μμ, στην αίθουσα της κοινότητας και θα γίνει ενημέρωση και απολογισμός των έργων που έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο και γενικά για τις προσπάθειες που γίνονται για τη συντήρηση και εξωραϊσμό των εκκλησιών.

   Παρακαλούμε όλους τους ομογενείς και τους κατοίκους του χωριού όπως παρευρεθούν.

   Η Εθελοντική ομάδα

 • Οι Εκδηλώσεις στις Καρυές για το καλοκαίρι του 2019 (04.06.2019)
  • Όπως κάθε χρόνο ανακοινώνονται οι εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στις Καρυές για το καλοκαίρι από τους συλλόγους και τους επιχειρηματίες τις περιοχής. Για όποιες νέες εκδηλώσεις ή τροποποιήσεις ενημερωνόμαστε στην πορεία του καλοκαιριού, θα ανανεώνουμε το περιεχόμενο της δημοσίευσης. Οι εκδηλώσεις που θα γίνουν μέχρι στιγμής, είναι οι ακόλουθες:

   ΙΟΥΛΙΟΣ


   Πέμπτη 18 Ιουλίου - Ενημέρωση και Απολογισμός της Εθελοντικής Ομάδας Εξωραϊσμού Εκκλησιών

   Η εθελοντική ομάδα εξωραϊσμού των εκκλησιών των Καρυών, θα προσφέρει καφέ σε όλους τους ομογενείς του εξωτερικού και σε όλους τους κατοίκους του χωριού την Πέμπτη 18/07/2019 και ώρα 7:30 μμ, στην αίθουσα του Κοινοτικού Κτιρίου και θα γίνει ενημέρωση και απολογισμός των έργων που έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο και γενικά για τις προσπάθειες που γίνονται για τη συντήρηση και εξωραϊσμό των εκκλησιών. Παρακαλούμε όλους τους ομογενείς και τους κατοίκους του χωριού όπως παρευρεθούν.

   Διήμερο 20-21 Ιουλίου - Γιορτή Μπύρας

   Με την ευγενική χορηγία της Λακωνικής ζυθοποιίας «SPARTAN BEER» θα υπάρχει δωρεάν μπύρα για όλους τους επισκέπτες όλο το Σαββατοκύριακο.

    

   Σάββατο 20 Ιουλίου - Εγκαίνια Έκθεσης Εικαστικών Δημιουργιών & Μουσική Βραδιά

   Το Σάββατο 20 Ιουλίου στις 20.00 θα γίνουν τα εγκαίνια της Έκθεσης Εικαστικών Δημιουργιών «ΜΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΑ ΤΑΛΕΝΤΑ ΜΑΣ» από καλλιτέχνες του χωριού μας. Ο Σύνδεσμος μας, πιστός στην πολιτιστική αποστολή του, έχει καλέσει όλους τους συμπατριώτες να παρουσιάσουν το όποιο καλλιτεχνικό τους έργο. Με βάση αυτό το κάλεσμα στην Έκθεση θα παρουσιαστούν έργα τους η αγιογράφος Ανδριάνα Παρίση και οι καλλιτέχνες Ιωάννης Γουδές, Στέφανος Μελεχές, καθώς και η οικογένεια Σιούτου. Επίσης, ο Σύρος ζωγράφος Σαγιέρ Ελ Ναζάρ θα παρουσιάσει έργα του με τοπία των Καρυών. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή στο κοινό για όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με μουσικό πρόγραμμα από νέους καλλιτέχνες το χωριού μας.

   Κυριακής 21 Ιουλίου - Βραδιά παραδοσιακής ελληνικής μουσικής

   Το απόγευμα της Κυριακής 21 Ιουλίου οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με μια βραδιά παραδοσιακής ελληνικής μουσικής με το Χορευτικό Ομιλο Σκάλας Λακωνίας.

   Παρασκευή 26 & Σάββατο 27 Ιουλίου - Τα φημισμένα Πανηγύρια των Καρυών

   Ο διήμερος εορτασμός θα ξεκινήσει το πρωί της Παρασκευής 26 Ιουλίου όπου θα πραγματοποιηθεί Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Καρυών και το Σάββατο 27 Ιουλίου αντίστοιχα στον Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα Καρυών για τον εορτασμό του Αγ. Παντελεήμονα. Αντίστοιχα το βράδυ της Παρασκευής 26 Ιουλίου στην πλατεία της Ράχης και το Σάββατο 27 Ιουλίου στην κεντρική πλατεία θα λάβουν χώρα όπως κάθε χρόνο τα φημισμένα Πανηγύρια των Καρυών, με πολυμελή ορχήστρα και στο τραγούδι τον συμπατριώτη μας Πάνο Αρδάμη. Ποτά και φαγητό θα διατίθονται από τους επαγγελματίες εστίασης των Καρυών.

   Κυριακή 28 Ιουλίου - Ετήσια εκδήλωση προς τιμή των ομογενών

   Όπως κάθε χρόνο, ο Σύνδεσμος των Απανταχού Καρυατών προσκαλεί όλους τους πατριώτες στην ετήσια εκδήλωση προς τιμή των ομογενών και επισκεπτών των Καρυών στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κοινοτικού Καταστήματος στις 20:00 το απόγευμα της Κυριακής 28 Ιουλίου 2019. Θα υπάρχουν γλυκίσματα και καφές και θα γίνει ενημέρωση για όλες τις πρωτοβουλίες του Συνδέσμου.

   ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ


   31 Ιουλίου & 1 Αυγούστου - Ιερό προσκήνημα λειψάνων της Αγίας Παρασκευής.

   Με πρωτοβουλία του Συνδέσμου των Απανταχού Καρυατών, τμήμα λειψάνων της Αγίας Παρασκευής φυλασσόμενο στην Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης θα μεταφερθεί στην Τοπική Κοινότητα Καρυών Λακωνίας όπου και θα εκτεθεί σε ιερό προσκύνημα στο Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής. Μετά την υποδοχή των λειψάνων την 31η Ιουλίου 2019 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.30 θα τελεστεί μέγας αρχιερατικός εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, πρωτοστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σπάρτης και Μονεμβασίας Ευστάθιου. Την επομένη 1η Αυγούστου ημέρα Πέμπτη από 7 π.μ. έως 10 π.μ. θα τελεσθεί όρθρος και θεία λειτουργία μετά κηρύγματος.

   Παρασκευής 9 Αυγούστου - Παιδικό Πάρτυ

   Το απόγευμα της Παρασκευής 9 Αυγούστου για τους μικρούς μας φίλους θα γίνει ένα παιδικό πάρτυ με παράσταση της κ. Ελένης Κουσκουρέλου, παιδαγωγού θεατρικής αγωγής.

   Σάββατο 10 Αυγούστου - Εκδήλωση Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυών.

   Το Σάββατο, 10 Αυγούστου βράδυ στις 22:00, θα λάβει μέρος το μεγάλο Παραδοσιακό Πανηγύρι του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυών στο Γήπεδο των Καρυών με ζωντανή μουσική, ψητές γουρουνοπούλες, κρασί και ποτά. Την μουσική επιμέλεια της βραδιάς θα έχουν οι Βελισσάρης Γιώργος και Κόκκορη Γιώτα στο τραγούδι και οι Πλαστήρας Πάνος και Κόκκορης Σωτήριος στο Κλαρίνο. Τηλέφωνο Κρατήσεων: 6972460436

   Πέμπτη 15 Αυγούστου - Savas Cafe Summer Party.

   Για τρίτη συνεχόμενη χρονια το Savas Cafe-Bar διοργανώνει το Καλοκαιρινό πάρτυ του το βράδυ του δεκαπενταύγουστου με μουσική επιμέλεια από τον DJ Miκe Moisidis.

   Παρασκευή 16 Αυγούστου - O xορός του Συνδέσμου Απανταχού Καρυατών.

   Οι εκδηλώσεις του φετινού καλοκαιριού θα κλείσουν με τον ετήσιο χορό του Συνδέσμου των Απανταχού Καρυατών στο άλσος της Αγίας Παρασκευής στο προαύλιο του σχολείου.

 • Τα αποτελέσματα των επαναληπτικών εκλογών στις Καρυές (03.06.2019)
  • Την Κυριακή 02/06/2019 διεξήχθηκαν σε όλη την Ελλάδα οι επαναληπτικές εκλογές για εκλογή Περιφερειαρχών και Δημάρχων σε όσους Δήμους και Περιφέρειες δεν είχε οριστικοποιηθεί το αποτέλεσμα στην εκλογική διαδικασία της προηγούμενης Κυριακής. Οι πολίτες που ψηφίζουν στις Καρυές ψήφισαν και αυτοί και διαμόρφωσαν με τις ψήφους τους τα ακόλουθα αποτελέσματα.

   Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών για τον Δήμο Σπάρτης θα έχουμε νέο Δήμαρχο τον κ. Δούκα Πέτρο (57,79%) έναντι του κ. Αργειτάκου Σταύρου (42,21%).

   Επίσης στην περιφέρεια Πελοποννήσου έχουμε νέο περιφερειάρχη, τον κ. Νίκα Παναγιώτη (53,59%), ο οποίος επικράτησε του απερχόμενου κ. Τατούλη Πέτρου (46,41%)..

   Ωστόσο μεγάλη ήταν η αποχή σε αυτές τις επαναληπτικές εκλογές όπου η συμμετοχή ήταν μικρή, ειδικά στις Καρυές όπου έφτασε μόλις το 26,05%. Τα τρία (3) εκλογικά τμήματα των Καρυών έδωσαν τα ακόλουθα αποτελέσματα για τις δημοτικές εκλογές:

   Δημοτικές Εκλογές

   Ο Δήμος Σπάρτης έδωσε τα ακόλουθα αποτελέσματα για τις Εκλογές:

   Δημοτικές Εκλογές

   Περιφερειακές Εκλογές

 • Τα αποτελέσματα των εκλογών στις Καρυές (27.05.2019)
  • Ανανεώνεται συνεχώς

   Στις 26/5/2019 διεξήχθηκαν σε όλη την Ελλάδα τριπλές εκλογές για εκλογή ευρωβουλευτών, Περιφερειαρχών και Δημάρχων/Τοπικών Συμβουλίων. Οι πολίτες που ψηφίζουν στις Καρυές ψήφισαν και αυτοί και διαμόρφωσαν με τις ψήφους τους τα ακόλουθα αποτελέσματα.

   Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών για τον Δήμο Σπάρτης θα έχουμε και δεύτερο γύρο εκλογών με του δύο πλειονοψηφήσαντες υποψηφίους τους κ. Αργειτάκο Σταύρο (39%) και κ. Δούκα Πέτρο (30%) να διεκδικούν την Δημαρχία Σπάρτης την επόμενη Κυριακή. Ο νυν δήμαρχος κ. Βαλιώτης Ευάγγελος ήρθε τρίτος και ψήφους και δεν θα συνεχίσει την θητεία του.

   Στην περιφέρεια υπάρχει πραγματικό ντέρμπι όπου και εδώ θα έχουμε και δεύτερο γύρο εκλογών με του δύο πλειονοψηφήσαντες υποψηφίους, τον νυν περιφερειάρχη κ. Τατούλη Πέτρο (34%). και τον κ. Νίκα Παναγιώτη (33%) να αναμετρώνται για τη θέση την επόμενη Κυριακή, όπου οριστικά θα μάθουμε τον νέο εκλεγμένο περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

   Αναφορικά με το νέο Τοπικό Συμβούλιο των Καρυών θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα μετά την καταμέτρηση των σταυρών στα ψηφοδέλτια και την επίσημη ενημέρωση.

   Τα τρια (3) εκλογικά τμήματα των Καρυών έδωσαν τα ακόλουθα αποτελέσματα για τις δημοτικές εκλογές:

   Δημοτικές Εκλογές

   Ο Δήμος Σπάρτης έδωσε τα ακόλουθα αποτελέσματα για τις Εκλογές:

   Δημοτικές Εκλογές

   Περιφερειακές Εκλογές

   Ευρωεκλογές

   Η υποψήφια Καρυάτισσα ευρωβουλευτής κ. Αίγλη Ζαφεράκου ψηφίζει στις Καρυές

 • Ιερό Προσκύνημα των Οστών της Αγίας Παρασκευής στις Καρυές (24.05.2019)
  • Ανακοίνωση

   Ο Σύνδεσμος των Απανταχού Καρυατών ανακοινώνει ότι τμήμα λειψάνων της Αγίας Παρασκευής φυλλασσόμενο στην Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης θα μεταφερθεί στην Τοπική Κοινότητα Καρυών Λακωνίας όπου και θα εκτεθεί σε ιερό προσκύνημα στο Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής.

   Μετά την υποδοχή των λειψάνων την 31η Ιουλίου 2019 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.30 θα τελεσθεί μέγας αρχιερατικός εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, πρωτοστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σπάρτης και Μονεμβασίας Ευστάθιου.

   Την επομένη 1η Αυγούστου ημέρα Πέμπτη από 7 π.μ. έως 10 π.μ. θα τελεσθεί όρθρος και θεία λειτουργία μετά κηρύγματος.

   Το Δ.Σ. του Συνδέσμου των Απανταχού Καρυατών

 • Ο εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στις Καρυές (22.05.2019)
  • Ανήμερα της εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, την 21η Μαΐου 2019, λειτούργησε το ομώνυμο εκκλησάκι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον πευκόφυτο λόφο πάνω από τη Ράχη. Οι κάτοικοι του χωριού παρέστησαν στην Θεία Λειτουργία και ακολούθησε ανταλλαγή ευχών. Επίσης λόγω της γιορτής μοιράστηκαν καλοψημένα σουβλάκια από Δήμο Λεβεντάκη και Τάκη Τράκα, ενώ ο εκκλησιαστικό σύλλογος πραγματοποίησε λαχειοφόρο αγορά για τη συλλογή χρημάτων υπέρ της συντήρησης των πολλών και όμορφων εκκλησιών των Καρυών.

   Kάντε κλικ για να προβάλετε τις εικόνες σε μεγέθυνση.

 • Επιτεύχθηκε η εκχώρηση του ενεργητικού του Κληροδοτήματος ΚΕΡΧΟΥΛΑ στο «Σωματείου Διαχείρισης Καταπιστεύματος Κερχουλά» (20.05.2019)
  • Ανακοίνωση

   Μετά από 33 (!!!) χρόνια, επιτεύχθηκε επιτέλους η εκχώρηση στους δικαιούχους κατοίκους των Καρυών του ενεργητικού του Κληροδοτήματος ΚΕΡΧΟΥΛΑ, ύψους 1.507.955,60 $ ΗΠΑ, δίνοντας την ευκαιρία ανάπτυξης του προαιώνιου τόπου τους, όπως την είχε οραματιστεί και φυλάξει στην ψυχή του ο αείμνηστος ευγενής ομογενής ευεργέτης ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΕΡΧΟΥΛΑΣ.

   Οι γενεές των Καρυατών θα τιμούν το όνομά του, όπως και τα ονόματα όλων των σπουδαίων ευεργετών και δωρητών του χωριού, παράλληλα με τα ονόματα των συμπατριωτών οι οποίοι θυσιάστηκαν για να ζούμε εμείς ελεύθεροι.

   Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της κινητοποίησης της κοινωνίας των Καρυών, καθώς και των χειρισμών της εκλεγείσας ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ από την ιστορική Γενική Συνέλευση των κατοίκων, την 22α Οκτωβρίου 2017, στην οποία λήφθηκαν ομόφωνα οι κάτωθι αποφάσεις:

   1ον Η ζωτικής σημασίας και καθολικής αποδοχής αξιοποίηση των υδάτινων πόρων των Καρυών,
   2ον Η υλοποίηση μικρότερης κλίμακας έργων στους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού,
   3ον Η λήψη δράσεων στήριξης ομάδων τοπικών παραγωγών υπό θεσπισμένους όρους και κανόνες,
   4ον Η αξιοποίηση των υπολοίπων χρημάτων ύστερα από απόφαση Γενικής Συνέλευσης, μελλοντικά,
   5ον Ψήφισμα για την επιστροφή της κλεμμένης Καρυάτιδος και προβολή των Καρυών ως γενέτειρας των Καρυατίδων και
   6ον Η ανάθεση αποστολής στη εκλεγείσα ΕΠΙΤΡΟΠΗ για την επιλογή και σύσταση του καταλληλότερου νομικού σχήματος διαχείρισης του Κληροδοτήματος και την ετοιμασία προγραμματικής σύμβασης με την Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης.

   Επιλέχθηκε το καταλληλότερο νομικό σχήμα και στις 8 Σεπτεμβρίου 2018 συστάθηκε το "ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΕΡΧΟΥΛΑ" από 180 περίπου ιδρυτικά μέλη. Οι διαδικασίες νομιμοποίησης του Σωματείου περατώθηκαν τα τέλη του 2018.

   Οι αρχαιρεσίες της Α' Γενικής Συνέλευσης του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, την 24η Μαρτίου 2019, ανέδειξαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής, τα οποία διακρίνονται ως προς την συγκρότηση και τον επαγγελματισμό τους, ως προς το κύρος και την υπευθυνότητά τους, ως προς τις γνώσεις και τις ικανότητές τους και ως προς το ήθος τους, διαθέτοντας παράλληλα πολύπλευρη συσσωρευμένη συλλογική εμπειρία άνω των τριακοσίων ετών.

   Τα στοιχεία αυτά της προσωπικότητάς τους κέρδισαν την άνευ επιφυλάξεων εμπιστοσύνη του ευγενή ομογενή ευεργέτη μπάρμπα Πάνου Κοψιαύτη αφενός και αφετέρου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη της Ι.Μ.Μ.&Σ. κ. Ευσταθίου, ώστε ο μπάρμπα Πάνος Κοψιαύτης να εγγυηθεί το σύνολο του ενεργητικού του ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΟΣ και ο Σεβασμιώτατος, αφού κατόρθωσε προ ετών να έρθουν τα χρήματα στην Ελλάδα, να το εκχωρήσει στο ΣΩΜΑΤΕΙΟ.

   Είμαστε στη διάθεση των απανταχού Καρυατών, με ενδιαφέρον περαιτέρω ενημέρωσης, για όλα όσα μεσολάβησαν την τελευταία πενταετία και κυρίως κατά την περίοδο από τη Γενική Συνέλευση των κατοίκων των Καρυών την 22α Οκτωβρίου 2017 έως σήμερα.

   Ας γίνουν παράδειγμα και ας βρουν μιμητές,

   • η ευγενής πράξη του αείμνηστου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΕΡΧΟΥΛΑ να δωρίσει τους κόπους της ζωής του για τη δημιουργία ευκαιριών παραμονής των νέων των Καρυών στον τόπο τους,
   • η υποδειγματική στάση ζωής του γενναιόδωρου μπάρμπα ΠΑΝΟΥ ΚΟΨΙΑΥΤΗ να φροντίσει να μην στερηθούν οι Καρυάτες το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής, το νερό, καθώς και να μην στερηθούν τη δημιουργία των ευκαιριών από το Κληροδότημα ΚΕΡΧΟΥΛΑ,
   • η κινητοποίηση της κοινωνίας των Καρυών να διεκδικήσει αυτά που δικαιούται και της ανήκουν, επιβεβαιώνοντας την αποτελεσματικότητα των συλλογικών διεκδικήσεων και
   • η ομαδική εθελοντική προσπάθεια της υπερνίκησης των εμποδίων και της εξασφάλισης στοχευμένων αποτελεσμάτων εκ μέρους όλων ανεξαιρέτως των συντελεστών επίτευξης της εκχώρησης του ενεργητικού του ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΟΣ ΚΕΡΧΟΥΛΑ, κυρίως λόγω της αταλάντευτης προσήλωσής τους στην αποστολή που επωμίστηκαν από τους κατοίκους των Καρυών.
 • Η Καρυάτισσα Αίγλη Ζαφειράκου υποψήφια ευρωβουλευτής (05.05.2019)
  • Αν και είναι αρχή μας να μην αναφερόμαστε ή σχολιάζουμε θέματα της πολιτικής ζωής του τόπου μας, θα κάνουμε μια εξαίρεση για την υποψηφιότητα της Αίγλης Ζαφειράκου. Η Αίγλη Ζαφειρακου είναι Σπαρτιάτισσα και μάλιστα Καρυάτισσα και είναι υποψήφια ευρωβουλευτής στις προσεχείς Ευρωεκλογές, με το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής. Είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Paris-West Nanterre στην Γαλλία και είναι εμπειρογνώμων Εκπαιδευτικών Πολιτικών στην Παγκόσμια Τράπεζα και άλλους σημαίνοντες διεθνείς οργανισμούς, όπως η UNESCO και η UNICEF. Ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων αποτελεί μια μεγάλη τιμή για τις Καρυές η υποψηφιότητά της για το ευρωκοινοβούλιο.

   Για όσους την γνωρίζουν προσωπικά αποτελεί έναν εξαιρετικό άνθρωπο και επιστήμονα, που τιμά συχνά και όποτε μπορεί, λόγω των υποχρεώσεών της στο εξωτερικό, με την παρουσία της το όμορφο χωριό της. Ακολουθεί ένα σύντομο βιογραφικό της Αίγλης Ζαφειράκου, όπως αυτό συνοδεύεται από την υποψηφιότητά της.

   ΑΙΓΛΗ ΖΑΦΕΙΡΑΚΟΥ

   Εμπειρογνώμων Εκπαιδευτικών Πολιτικών

   Υποψήφια ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ   Γεννήθηκα στην Τρίπολη και μεγάλωσα στην Σπάρτη, όπου τελείωσα το Λύκειο. H καταγωγή μου είναι από τις Καρυές Λακωνίας και από την Μεγαλόπολη Αρκαδίας. Είμαι παντρεμένη με τον Gerard Martin και έχω δυο κόρες, την Δάφνη και την Ίριδα.


   Σπούδασα Επιστήμες της Αγωγής στο Πανεπιστήμιο Paris-West Nanterre στην Γαλλία, σε συνέχεια του πτυχίου προσχολικής αγωγής που απέκτησα στην Αθήνα. Στο ίδιο Πανεπιστήμιο απέκτησα και τον διδακτορικό τίτλο με υποτροφία της Γαλλικής κυβέρνησης.


   Δίδαξα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης ως επίκουρη καθηγήτρια, την περίοδο 1995-2001. Ως πανεπιστημιακός αφοσιώθηκα στην υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων όπως το Erasmus στην εκκίνηση εφαρμογής του στην Ελλάδα, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας», τη σύνδεση σχολείων και μουσείων σε συνεργασία με μεγάλα ευρωπαϊκά και ελληνικά μουσεία. Εκπροσώπησα την Ελλάδα σε ερευνητικά προγράμματα του ΟΟΣΑ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με στόχο τη μείωση της σχολικής αποτυχίας. Το 1998 προσκλήθηκα ως ερευνήτρια στο ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας (Department of Education) των Ηνωμένων Πολιτειών με υποτροφία Fulbright.


   Από το 2001 μέχρι και σήμερα εργάζομαι ως Εμπειρογνώμων Εκπαιδευτικών Στρατηγικών & Πολιτικών στην Παγκόσμια Τράπεζα και άλλους σημαίνοντες διεθνείς οργανισμούς, όπως η UNESCO και η UNICEF. Σε πλαίσιο αυτό ηγούμαι προγραμμάτων σχεδιασμού και υλοποίησης μεταρρυθμίσεων με στόχο την καθολική πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες εκπαίδευσης, από την προσχολική, και την βασική μέχρι την τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε περισσότερες από 35 χώρες στην Ε.Ε., Ανατολική Ευρώπη, Κεντρική Ασία, Μέση Ανατολή, Αφρική, Λατινική Αμερική και χώρες του Ειρηνικού Ωκεανού. Πολλά από τα προγράμματα που έχω σχεδιάσει έχουν αναγνωρισθεί από την Παγκόσμια Τράπεζα και την UNICEF ως βέλτιστες πρακτικές.


   Διετέλεσα στέλεχος του Global Partnership for Education της Παγκόσμιας Τράπεζας, υπεύθυνη για το στρατηγικό σχεδιασμό για τη βελτίωση της ποιότητας των σχολικών αποτελεσμάτων σε περισσότερες από 50 χώρες. Με την ιδιότητα αυτή συμμετείχα ενεργά στον καθορισμό και τη παρακολούθηση των στόχων για ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση της ατζέντας των Ηνωμένων Εθνών «Βιώσιμη Ανάπτυξη 2030». Βιβλία, άρθρα και blogs μου έχουν δημοσιευθεί στα αγγλικά, γαλλικά και ελληνικά.


   Είναι ιδιαίτερα τιμητική η πρόταση που μου έγινε να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής. Είναι καιρός για μένα, μετά από μια έντονη, διεθνή διαδρομή, να συνεισφέρω με όποιες δυνάμεις έχω στην τεράστια προσωπική και συλλογική προσπάθεια όλων των Ελλήνων για εθνική ανασυγκρότηση μέσα στον φυσικό μας χώρο που είναι η Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Ένωση.


   Είμαι αφοσιωμένη στη προώθηση ποιοτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης για όλους, την μείωση των ανισοτήτων και της φτώχειας με στόχο την υλοποίηση των στόχων του ΟΗΕ «Βιώσιμη Ανάπτυξη 2030» στην Ευρώπη και παγκοσμίως. Η κρίση στην Ευρώπη και στην Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για ένα ποιοτικό άλμα. Τον 21ο αιώνα των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής, της 4ης βιομηχανικής επανάστασης αλλά και των μεγάλων γεωστρατηγικών ανακατατάξεων, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει περισσότερο από ποτέ να προωθήσει στοχευμένες πολιτικές για ανάπτυξη και πρόοδο που θα αφορούν όλους και όχι τους λίγους, για δραστική μείωση των ανισοτήτων και της ανεργίας. Σ'αυτή την Ευρώπη, της βιώσιμης ανάπτυξης, της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης, η Ελλάδα θα μπορέσει να προτείνει δίκαιες λύσεις για την ευημερία όλων των πολιτών.


   Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, με τις παρεμβάσεις στο κοινό μας σπίτι, στην Ευρώπη μας και στις κοινές ευρωπαϊκές πολιτικές πρωτοβουλίες και προγράμματα θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.


   Σας καλώ να στηρίξουμε το Κίνημα Αλλαγής και την Ομάδα «Σοσιαλιστές και Δημοκράτες» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Αλλαγή, την ενίσχυση της Ευρώπης των πολιτών, και την δημιουργική συμμετοχή της Ελλάδας στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Λακωνία μας, η Ελλάδα μας, η Ευρώπη μας ο πλανήτης μας.

   Η υποψηφιότητά της υποστηρίζεται από το επίσημο προφίλ της στο Facebook, όπου μπορεί κανείς και να επικοινωνήσει μαζί της. Εμείς της ευχόμαστε καλή επιτυχία στο νέο αυτό εγχείρημά της.

 • Πάσχα στις Καρυές με ζωντανή κάλυψη μέσω Facebook (03.05.2019)
  • Ο εξαιρετικός για την εποχή καιρός, καθώς και η αργία της πρωτομαγιάς που ακολούθησε κοντά με το Πάσχα, ήταν σύμμαχοι για να γεμίσουν οι Καρυές με επισκέπτες. Η παρουσία του κόσμου στην εκκλησία και στην πλατεία σε συνδυασμό με τον καιρό θύμιζε έντονα καλοκαιρινές μέρες και πολλά σπίτια τίμησαν το έθιμο του σουβλίσματος του αρνιού την Κυριακή του Πάσχα.

   Αξίζει επίσης να επισημάνουμε ένα πρωτόγνωρο για το χωριό μας γεγονός, αυτό της ζωντανής μετάδοσης της μέσω του κοινωνικού δικτύου Facebook της λειτουργίας της αποκαθήλωσης από τον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Καρυών αλλά και της περιφοράς του επιταφίου από την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Συγκεκριμένα ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυών αναφέρει για το γεγονός:

   Ο Σύλλογος μας αποφάσισε να αναδείξει την ιστορία, τις φυσικές ομορφιές, την πλούσια παράδοση του χωριού μας, τα πολιτιστικά του στοιχεία, με μια σειρά δράσεων και ενεργειών που έχουν στόχο την τουριστική του αναβάθμιση και την προσέλκυση επισκεπτών.

   Θα προχωρήσουμε στη δημιουργία ντοκυμαντέρ για το χωριό μας και καθ' όλη τη διάρκεια ενός χρόνου θα καταγραφούν τα ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία, οι εκδηλώσεις, η σύγχρονη καθημερινότητα.

   Παράλληλα θα προχωρήσουμε σε αναβάθμιση της συμμετοχής του χωριού στα κοινωνικά δίκτυα (Facebook κλπ) όπου θα προβάλλονται σε ζωντανή σύνδεση τα δρώμενα, εκδηλώσεις, πανηγύρια κλπ. που πραγματοποιούνται στο χωριό. Στις ίδιες δράσεις θα περιλαμβάνονται παρουσιάσεις από τις επιχειρήσεις του χωριού.

   Για αυτά και πολλά άλλα που θα δείτε εν καιρώ θέλουμε να ευχαριστήσουμε την οικογένεια του αείμνηστου συμπατριώτη μας Πάνου Κωσταλά, τα παιδιά του Στράτο και Βίβια τα οποία εις μνήμην του ανέλαβαν την οικονομική κάλυψη του όλου αυτού εγχειρήματος. Επίσης να ευχαριστήσουμε τις κυρίες Λίτσα Φλώρη για την πολύτιμη βοηθειά της και Χρυσηίδα Γαζή για τη σκηνοθετική επιμέλεια.

   Μέχρι στιγμής η αναμετάδοση έγινε και είναι πρσβάσιμη από το προφίλ του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυών στο Facebook στον σύνδεσμο .

   Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την εκκλησία τις ημέρες του Πάσχα, τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου στον κάμπο, τον εορτασμό της ζωοδόχου Πηγής στην εκκλησία της Θεοτόκου.

   Kάντε κλικ για να προβάλετε τις εικόνες σε μεγέθυνση.

   Πηγή: Facebook
 • Ολοκληρώθηκαν οι διεθνείς αγώνες ορεινης ποδηλασίας στις Καρυές με πρωτιά για τον Έλληνα Περικλή Ηλία (08.04.2019)
  • Ο άστατος ανοιξιάτικος καιρός των τελευταίων ημερών δεν εμπόδισε την επιτυχημένη για μια ακόμα φορά διοσγάνωση επίσημων διεθνών αγώνων ορεινής ποδηλασίας στις Καρυές με την επωνυμία Sparta Races XCS κατηγορίας 2, μετά την διοργάνωση του πανελληνίου προταθλήματος το 2012. Οι αγώνες στις Καρυές ήταν ενταγμένοι στο πρόγραμμα της Παγκόσμιας Ποδηλατικής Ομοσπονδίας (UCI) και εδίναν βαθμούς στην προσπάθεια πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκιο 2020, με αποτέλεσμα η συμμετοχή αθλητών από πολλές χώρες να είναι μεγάλη. Συγκεκριμένα συμμετείχαν αθλητές από Ελλάδα, Ρωσία, Ιαπωνία, Τσεχία, Ρουμανία, Γεωργία, Γαλλία, Ιταλία, Βουλγαρία και Λίβανο. Συνδιοργανωτές του αγώνα ήταν ο Δήμος Σπάρτης, ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου, ο Σπαρτιατικός Γ.Σ., ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρυών και η Αlterbiketours.

   Ο μεγάλος νικητής ήταν ο Περικλής Ηλίας, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο και την 1η θέση της γενικής κατάταξης. Στο βάθρο ανέβηκαν με τον Περικλή Ηλία και ο Σεργκέι Νικολάεφ (Ρωσία) που πήρε το αργυρό μετάλλιο και ο Αλεξάντερ Αλεξέιφ (Βουλγαρία) που πήρε το χάλκινο. Στην 5η θέση της γενικής τερμάτισε ο Δημήτρης Αντωνιάδης και ακολούθησαν για την Εθνική μας ομάδα ορεινής ποδηλασίας ο Ηλίας Τσορτουκτσίδης (8ος), ο Χαρούν Μολλά (10ος) και ο Νικόλαος Μαραγκός (15ος).

   Στο 4ο και τελευταίο ετάπ (Short Track) η κατάταξη ήταν: 1. Σεργκέι Νικολάεφ (Ρωσία), 2. Βίκτορ Λαμπ (Γαλλία), 3. Ιβάν Φιλάτοφ (Ρωσία), 4. Περικλής Ηλίας, 6. Δημήτρης Αντωνιάδης, 7. Ηλίας Τσορτουκτσίδης, 11. Χαρούν Μολλά και 15. Νικόλαος Μαραγκός.

   Έως τώρα έχουν επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκιο 2020, ποδηλάτες από την Ρωσία, Ιαπωνία, Τσεχία, Ρουμανία, Γεωργία, Γαλλία, Ιταλία, Βουλγαρία, Λίβανος και φυσικά το παρόν θα δώσει και η Εθνική Ελλάδος .Στους αγώνες μαζί με τους Έλληνες αθλητές ήταν και ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Κατσέλης και ο έφορος ορεινής ποδηλασίας Δημήτρης Γεωργακόπουλος.

   Ο αγώνας περιλάμβανε και διασυλλογικούς αγώνες για μικρές κατηγορίες δίνοντας στους αθλητές την ευκαιρία να διαγωνιστούν και να αποκτήσουν εμπειρίες. Στην κατηγορία παμπαίδων αγωνίστηκε και ένα Καρυατόπουλο, ο Σταμάτης Εγγλέζος, εγγονός της Ελένης Καρδαρά και του Σπύρου Βλάχου, γιός της Στέβης, ο οποίος κατέλαβε τη δεύτερη θέση, εκπροσωπώντας την ομάδα του τον ΣΥ.Φ.Α.ΓΕ.. Ένα πρόβλημα στις ταχύτητες του ποδηλάτου κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου του στοίχισε την πρώτη θέση, καθώς μέχρι εκείνη την ώρα ήταν προπορευόμενος. Εμείς να ευχηθούμε καλή συνέχεια στους αγώνες του.

   Kάντε κλικ για να προβάλετε τις εικόνες σε μεγέθυνση.

   Πηγές:
   Facebook
   Ζούγκλα
 • Αγώνες ορεινής ποδηλασίας ΜΤΒ από τις 3-7 Απριλίου στις Καρυές (19.03.2019)
  • Μετά από αρκετά χρόνια η αγωνιστική ορεινή ποδηλασία επιστρέφει στις Καρυές. H Alter Bike Tours, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρυών, ο Δήμος Σπάρτης και ο Σπαρτιατικός Γυμναστικός Σύλλογος διοργανώνουν δύο αγώνες UCI MTB σε μία εβδομάδα και συγκεκριμένα από τις 3 ως τις 7 Απριλίου 2019.

   Οι αγώνες προσφέρουν στους αναβάτες μια μοναδική ευκαιρία να κερδίσουν πολλά UCI πόντους λίγο πριν από τα Παγκόσμια Κύπελλα του Μαΐου. Οι μικρές κατηγορίες θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδεύτουν για τους αγώνες της επερχόμενης σεζόν και τους ερασιτέχνες ποδηλάτες να αμφισβητήσουν τον εαυτό τους, όλα στα ίδια στάδια. Οι αγώνες περιλαμβάνουν επίπεδα XCT, XCM, XCP, XCO και XCC. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή στους αγώνες και άλλες λεπτομέριες, μπείτε στην ιστοσελίδα της Αlterbiketours.

   Το Πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:

   • Τρίτη 2/4/2019
    17:30 - 19:30

    Εγγραφή και διανομή αριθμών αγώνων στο Κοινοτικό Κτίριο Καρυών
    20:00 Συνάντηση προπονητών στο Δημαρχείο Καρυών
   • Τετάρτη 3/4/2019
    11:00 Έναρξη αγώνα τύπου άνδρων/γυναικών Elite XCT
    Το μαθήματα αγώνων άνδρων/γυναικών Elite XCT UCI S2 είναι 20χλμ 14:00
    Τέλος των αγώνων
   • Πέμπτη 4/4/2019
    10:30 Τελετή απονομής βραβείων κοντά στην περιοχή Εκκίνησης/Τερματισμού
    11:00 Έναρξη αγώνα τύπου άνδρων/γυναικών Elite XCM
    Η πορεία αγώνων άνδρων/γυναικών Elite XCM UCI S2 είναι 60kms (3 γύροι 20 χλμ)
    15:00 Τέλος των αγώνων
   • Παρασκευή 5/4/2019
    15:30 Τελετή απονομής βραβείων κοντά στην περιοχή Εκκίνησης/Τερματισμού
    16:00 Έναρξη του αγώνα Τύπου αγώνων ανδρών/γυναικών Elite XCP
    Το αγώνισμα αγώνων άνδρων/γυναικών Elite XCP UCI S2 είναι 40χλμ (2 γύροι 20 χλμ.)
    19:00 Τέλος των αγώνων
    19:30 Τελετή απονομής βραβείων κοντά στην περιοχή Εκκίνησης/Τερματισμού
   • Σάββατο 6/4/2019
    17:00 Έναρξη Τύπου αγώνων γυναικών ελίτ XCC
    Το αγώνισμα αγώνων για το Women Elite XCC UCI S2 είναι 1,9 χλμ. - 45 λεπτά
    18:00 Έναρξη του Men's Elite XCC Τύπος αγώνα
    Το αγώνισμα αγώνων για το Men Elite XCC UCI S2 είναι 1,9 χλμ. - 45 λεπτά
    19:00 Τέλος των αγώνων
    20:00 Τελετή απονομής βραβείων κοντά στην περιοχή Εκκίνησης/Τερματισμού
   • Κυριακή 7/4/2019
    9:00 - 10:00 Εγγραφές κοντά στην περιοχή Εκκίνησης/Τερματισμού
    10:30 Έναρξη γυναικών Elite / Juniors Ανδρών / Juniors Γυναικών XCO UCI C2 κατηγορίες
    12:00 Έναρξη της Men Elite XCO UCI C2.
    Το αγώνισμα αγώνων για το Men Elite XCO UCI C2 είναι 4,1 χιλιόμετρα x 7 λωρίδες
    Το αγώνισμα αγώνων για το Women Elite XCO UCI C2 είναι 4,1 χιλιόμετρα x 5 βαθμούς.
    Το αγώνισμα αγώνων για τους άνδρες Juniors XCO UCI C2 είναι 4,1 χλστ. Χ 5 ½
    Το αγώνισμα αγώνων για τις γυναίκες Juniors XCO UCI C2 είναι 4,1km x 3laps
    16:00 Τέλος των αγώνων
    16:30 Τελετή απονομής βραβείων κοντά στην περιοχή Εκκίνησης/Τερματισμού

   Εμείς να ευχηθούμε να είναι μια επιτυχημένη διοργάνωση και καλή επιτυχία στους αγωνιζόμενους αθλητές.

    

   Πηγές: Facebook
 • Οι Εκδηλώσεις του τριήμερου της Αποκριάς στις Καρυές (16.03.2019)
  • Ο καλός καιρός μετά από έναν πολύ δύσκολο χειμώνα, ήταν το έναυσμα ώστε να τιμήσει με την παρουσία του αρκετός κόσμος τις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρυών, τον Αθλητικό Σύλλογο «Ο Καρυάτης», τους επαγγελματίες των Καρυών και τον Δήμο Τρίπολης το τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαρής Δευτέρας.

   Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου 9/3/2019 στο Savas Cafe-bar με ζωντανή λαϊκή μουσική από το συγκρότημα "Εν Τέχνη". Το μαγαζί ήταν κατάμεστο από κόσμο που διασκέδασε και χόρεψε μέχρι αργά.

   Την Κυριακή 10/3 από νωρίς το απόγευμα είχε ανάψει η μεγάλη φωτιά στην πλατεία για την εκδήλωση της Αποκριάς. Πολύ κόσμος, κεράσματα, σουβλάκια, κρασί, τσίπουρο, χορός και μουσική πλαισίωσαν την όμορφη βραδιά. Επίσης τιμήθηκε το έθιμο των τελευταίων χρόνων με τα αυτοσχέδια αερόστατα στον ουρανό των Καρυών, θέαμα ομολογουμένως εντυπωσιακό, όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες. Πολλά συγχαρητήρια στα μέλη των συλλόγων αλλά και στους μερακλήδες των Καρυων που κατασκεύασαν τα αερόστατα.

   Kάντε κλικ για να προβάλετε τις εικόνες σε μεγέθυνση.

   Την Καθαρά Δευτέρα από το πρωί μικροί και μεγάλοι βρέθηκαν στο γήπεδο του χωριού όπου πέταξαν χαρταετούς ψηλά στον ουρανό. Το μεσημέρι το γλέντι στήθηκε από νωρίς στην κεντρική πλατεία πάλι με τη ψωτιά, τη μουσική, τα νηστίσιμα αυτή τη φορά κεράσματα, αλλά και τα αερόστατα στον ουρανό της πλατεία.

   Kάντε κλικ για να προβάλετε τις εικόνες σε μεγέθυνση.

   Πηγές: Facebook
 • Πρωτοφανείς καταστροφές από την κακοκαιρία στις Καρυές (06.02.2019)
  • Πρωτοφανείς ήταν οι καταστροφές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία στις Καρυές σήμερα Τετάρτη 6/2/2019. Μετά από πολλές μέρες συνεχόμενης έντονης βροχής και την χθεσινή θυελλώδη νεροποντή, το έδαφος δεν άντεξε να απορροφήσει άλλο νερό και έγιναν κατολισθήσεις σε διάφορα σημεία του χωριού.

   Η σημαντικότερη όμως ζημιά έγινε από την υπερχείλιση του ποταμού Δειρού της Παναγίας, όπου η πρωτοφανής ορμή και ποσότητα του νερού πέρασε πάνω από το γεφύρι και κατέστρεψε το δρόμο που οδηγεί στην εκκλησία και στη συνέχεια στον Άγιο Πέτρο. Μάλιστα ο Άγιος Πέτρος έχει ήδη αποκοπεί από κατολισθήσεις στον κύριο δρόμο του από το Καστρί και είχαν απομένει οι οδικές προσβάσεις από τις Καρυές και τα Βούρβουρα.

   Σύμφωνα με πληροφορίες από την ιστοσελίδα Lakonia Live, το πρωί της Τετάρτης 6 Φεβρουαρίου, αυτοκίνητο που κινείτο στην περιοχή, παρασύρθηκε από το ποτάμι της Παναγίας. Τελευταία στιγμή ο οδηγός βγήκε από το όχημα και πιάστηκε στα κάγκελα του γεφυριού και στη συνέχεια κάτοικοι του χωριού πήγαν με αγροτικό μηχάνημα και τον απομάκρυναν από το σημείο, ενώ το αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά για ένα χιλιόμετρο καταστρέφοντας ολοσχερώς το όχημα.

   Επίσης από μαρτυρίες κατοίκων πληροφορηθήκαμε ότι κατέρρευσε πεζούλα εντός του χωριού, και έκλεισε ο δρόμος προς το ξενοδοχείο Αρχοντικό του Πάρνωνα.

   Kάντε κλικ για να προβάλετε τις εικόνες σε μεγέθυνση.

   Πηγές:
   Facebook
   Lakonia Live
   Δημοτική Αγορά Λακωνίας
 • Παρουσίαση ολοκληρωμένης πρότασης προβολής των Καρυών και τοπικών επιχειρήσεων (29.01.2019)
  • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

   Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρυών σας ενημερώνει ότι την Κυριακή 03/02/2019 και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα της τοπικής κοινότητας Καρυών, θα γίνει μια παρουσίαση από τον κ. Λιόντη Χαράλαμπο (LiveStreaming Services Videographer) και τους συνεργάτες του, με θέμα:

   «Ολοκληρωμένη πρόταση προβολής των Καρυών καθώς και των τοπικών επιχειρήσεων»

   Παρακαλούνται όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων του χωριού, οι τοπικές επιχειρήσεις, οι παραγωγοί και όποιος άλλος επιθυμεί να παρευρεθεί στην παρουσίαση αυτή.

   Με τιμή

   Το Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου

 • Eκδήλωση κοπής πίτας του Συνδέσμου των Απανταχού Καρυατών (23.01.2019)
  • Προσκληση Σ.Α.Κ.

   Με ευχαρίστηση σας ανακοινώνουμε ότι το Δ.Σ. του Συνδέσμου των Απανταχού Καρυατών θα κόψει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του του στις 10 Φεβρουαρίου 2019, ημέρα Κυριακή και ώρα 13.00 στο μουσικό μεζεδοπωλείο «ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ» που βρίσκεται στα Κάτω Πετράλωνα οδός Χαμοστέρνας 12 ΤΚ 11 853, τηλ. 210 3471165.

   Facebook: Kαπετάνιος Μουσικό Μεζεδοπωλείο

   Θα προσφερθεί πλήρες γεύμα. Η τιμή του γεύματος είναι € 16 το άτομο και € 10 για παιδιά κάτω των 12 ετών με ελεύθερη κατανάλωση οίνου και αναψυκτικών. Η ορχήστρα του κέντρου αποτελείται από 4 άτομα (3 τραγουδιστές).

   Σας περιμένουμε όλους οικογενειακώς και με τους φίλους σας. Η έγκαιρη δήλωση της συμμετοχής σας, ως και η προσφορά οποιουδήποτε δώρου για την λαχειοφόρο αγορά μας, θα συμβάλλει στα μέγιστα την επιτυχία της εκδήλωσης.

   Σας ευχαριστούμε για την πρόθυμη συμμετοχή σας σε όλες τις εκδηλώσεις του Συνδέσμου μας. Όλες μας οι προσπάθειες μαζί με την δική σας συμπαράσταση, σκοπό έχουν, την αποτελεσματική λειτουργία του Συνδέσμου μας προς όφελος του αγαπημένου μας χωριού.

   ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΑΝΤΑΜΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΜΕ

   Πρόεδρος: Ρέπουλης Μιχάλης, 210 6211610

   Αντιπρόεδρος: Πρεκεζέ Αννίτα, 210 8076778

   Αντιπρόεδρος: Μέρμηγκα Δήμητρα, 210 6130078

   Γενικός Γραμματέας: Κωνσταντόπουλος Χαράλαμπος, 210 9963368-210 9503386

   Ταμίας: Πρεκεζές Χρήστος, 6976 115767

   Δημόσιες Σχέσεις: Λάτση Λευκοθέα, 210 9316134

   Δημόσιες Σχέσεις: Κοψιαύτη Ευαγγελία, 6944192316

   Μέλος: Ματάλας Γρηγόριος, 6972 506731

   Μέλος: Τράκας Νικόλαος, 210 8045967

 • Eκδήλωση κοπής πίτας με γέυμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Καρυών (16.01.2019)
  • Η Εκκλησία των Καρυών και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο σας προσκαλεί στην εκδήλωση της κοπής της πίτας που θα γίνει στο Κοινοτικό Κτίριο, την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2018 μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας.

   Η εκδήλωση περιλαμβάνει προσφορά καφέ και γλυκισμάτων ενώ θα ακολουθήσει γεύμα με γίδα που προσφέρθηκε για αυτό τον σκοπό και άλλους μεζέδες. Να είμαστε όλοι εκεί!

 • Λευκή πρωτοχρονία στις Καρυές (05.01.2019)
  • Υποδοχή του 2019 με αρκετό χιόνι στις Καρυές. Οι προειδοποιήσεις για την επέλαση του χιονιά από την μετρολογική υπηρεσία τελικά ολοκληρώθηκαν με την χιονόπτωση σε πολλές περιοχές της Ελλάδας αλλά και στον Πάρνωνα το βράδυ της παραμονής της αλλαγής τους χρόνου.

   Το χιόνι τελικά δεν ήταν αρκετό να κρατήσει για περισσότερες μέρες, δυσκολεύοντας με τον παγετό τις μετακινήσεις των κατοίκων, όμως ο χειμώνας είναι ακόμα εδώ και πιθανό νέες χιονοπτώσεις να ακολουθήσουν για φέτος.

   Παρακάτω ακολουθεί φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

   Kάντε κλικ για να προβάλετε τις ευχετήριες κάρτες σε μεγέθυνση.

   Πηγές Εικόνων:

   Γεωργία Ταμπάκη
   Μαριάννα Χειλάκου
   Γιάννης Κουτσόγιωργας
   Παναγιώτης Κωσταλάς
   Alexandros Bougadis
Παυσανίας