Καρυές Παυσανίας

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

2022

2023

2024

Αρχείο 2015

(39 Δημοσιεύσεις)

Κάντε κλίκ στους Τίτλους Ειδήσεων για την Προβολή των Άρθρων.


  • Συμμετοχή της Μαρίας Ματάλα στην Έκθεση Ζωγραφικής-Γλυπτικής-Χαρακτικής που διοργάνωσε η ΕΕΔΥΕ (15.12.2015)
    • Η κ. Μαρία Ματάλα με καταγωγή από τις Καρυές, Φιλόλογος, ζωγράφος, μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ) και κριτικός τέχνης, συμμετείχε στην Έκθεση Ζωγραφικής-Γλυπτικής-Χαρακτικής που διοργάνωσε η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Ύφεσης και Ειρήνης (ΕΕΔΥΕ), για τα 60 χρόνια από την ίδρυσή της, από τις 4 έως τις 12 Δεκεμβρίου 2015 στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα" του Δήμου Αθηναίων.

      Η κ. Μαρία Ματάλα συμμετείχε με το έργο της με τίτλο Η ΑΛΛΗ ΘΑΛΑΣΣΑ που πραγματεύεται τη προσφυγιά, ακρυλικό σε μουσαμά και έχει και διαστάσεις 210x150 εκατ. Την εκδήλωση «έντυσε» μουσικά το πρότυπο Μουσικό Κέντρο του Δήμου Πειραιά, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση και επιμέλεια του Βασίλη Μαστοράκη. Παρευρέθηκαν, ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και οι καλλιτέχνες, ο Δημήτρης Κολλάτος, σκηνοθέτης, η ηθοποιός Λ. Καφαντάρη, η πρόεδρος του ΕΤΕ, Εύα Μελά και η Αλέκα Ευαγγελινού, υπεύθυνη του Πολιτιστικού Κέντρου «Μελίνα».

      Λίγα λόγια για την κ. Μαρία Ματάλα:

      Η Μαρία Αθανασίου Ματάλα, που ζει και εργάζεται στην Γλυφάδα, είναι κόρη του Αθανασίου Παρασκευά Ματάλα, ιατρού γυναικολόγου, οποίος ήταν ανιψιός και αναδεξιμιός του μεγάλου ευεργέτη, Αθανασίου Δ. Ματάλα. Είναι μέλος του ΕΕΤΕ, Συγγραφέας, Ερευνήτρια και, Κριτικός Τέχνης. Αποφοίτησε από το Pierce College, σπούδασε Αγγλική Λογοτεχνία στο Deree College (1976-1977) και Γαλλική Λογοτεχνία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο των Αθηνών (1980-1984). Είναι κάτοχος διπλώματος Ισπανικών Σπουδών (1985) και DEA στην Γαλλική και Συγκριτική Λογοτεχνία του 20ου αιώνα από το Πανεπιστήμιο της Picardie, Γαλλίας, (1987). Εργάστηκε στη Γενική Διοίκηση Πρεσβείας στην Αθήνα όπου κατείχε θέσεις ευθύνης (1986-2009). Παράλληλα με τις σπουδές της στη λογοτεχνία είχε καλή κριτική από τον Νικόλαο Χατζηκυριάκο-Γκίκα, ο οποίος την έστειλε στο εργαστήρι ζωγραφικής του στον Θανάση Στεφόπουλου (1994-2004). Αργότερα σπούδασε στα εργαστήρια πολλών γνωστών ζωγράφων και αγιογράφων και τελευταία ήταν ακροάτρια στο Β΄ Εργαστήρι της ΑΣΚΤ με τον Γιώργο Λαζόγκα (2011-2012).

      Διατελεί πρόεδρος Λέσχης Lions και μέλος πολλών σωματείων και συλλόγων στην Ελλάδα και την Γαλλία. Εικαστικά έργα της βρίσκονται στην Πινακοθήκη Κορίνθου, στο ACG ATHENS FOUNDATION, και σε πολλούς Έλληνες και Γάλλους συλλέκτες. Τιμήθηκε με το Πρώτο βραβείο εικαστικών Τεχνών στην ΚΗ Πανελλήνια Έκθεση Παρνασσού και το Βραβείο Συλλόγου Ελλήνων Λογοτεχνών.

      Περισσότερες πληροφορίες για το έργο της κ. Μαρία Ματάλα μπορείτε να βρείτε στο mariamatala.blogspot.gr

      Kάντε κλικ για να προβάλετε τις φωτογραφίες σε μεγέθυνση.

  • Το ετήσιο κάλεσμα του Συνδέσμου Απανταχού Καρυατών στις Καρυές για τον εορτασμό του πολιούχου Αποστόλου Ανδρέα (11.12.2015)
    • Όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, έτσι και φέτος, ο Σύνδεσμος Απανταχού Καρυατών (Σ.Α.Κ.) διοργάνωσε μια χειμερινή εκδήλωση στις Καρυές, στις 29 Νοεμβρίου 2015, με την ευκαιρία του εορτασμού του πολιούχου του χωριού Αγίου Ανδρέα. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου της κοινότητας, ο οποίος είχε όμορφα οργανωθεί και στολιστεί με χριστουγεννιάτικο διάκοσμο για τις ανάγκες της. Όσοι κάτοικοι και επισκέπτες βρίσκονταν εκείνη την ημέρα στις Καρυές τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

      Στα πλαίσια της εκδήλωσης, τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου ευχαρίστησαν όλους τους συμπατριώτες οι οποίοι συμμετείχαν στη λαχειοφόρο αγορά που διοργάνωσε ο σύλλογος για τις ανάγκες αποκατάστασης του κτιρίου που θα στεγάσει το Λαογραφικό Κέντρο Καρυών, καθώς εκατοντάδες ήταν οι συμπατριώτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό. Με δεδομένο ότι δεν υπήρξε αυτόματα νικητής, μιας και ο αριθμός που κέρδισε το Λαϊκό Λαχείο της 24ης Νοεμβρίου δεν είχε πωληθεί, έγινε η κλήρωση του τυχερού λαχνού για τον ορισμό νέου τυχερού αριθμού. Τυχερός λαχνός αναδείχθηκε ο 28893 και κάτοχος και νικήτρια είναι η Γεωργία συζ. Δημητρίου Διαμαντούρου, κάτοικος Τορόντο Καναδά. Η τυχερή δήλωσε ότι προσφέρει στο Σύνδεσμο το ποσό των 200 δολ. Καναδά προς ενίσχυση των σκοπών του και τα μέλη του Δ.Σ. την ευχαριστούν δημοσίως για την προφορά της.

      Kάντε κλικ στις εικόνες για να τις προβάλετε σε μεγέθυνση.

  • Ταινία-ντοκιμαντέρ του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού (21.11.2015)
    • Μία ταινία σε μορφή ντοκιμαντέρ ανάρτησε τον Νοέμβριο στο Διαδίκτυο ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού, με τίτλο "Από Βορρά σε Νότο, σ' Ανατολή και Δύση". Στόχος του ντοκιμαντέρ αυτού είναι η προβολή της ιστορικής και πολιτιστικής αξίας της προστατευόμενης περιοχής του όρους Πάρνωνα και του υγροτόπου στο Μουστό, αλλά και της συνεπαγόμενης ανάγκης για την προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας και των φυσικών αξιών της προστατευόμενης περιοχής. Η ταινία-ντοκιμαντέρ διάρκειας περίπου μισής ώρας, την οποία προλογίζει ο πρόεδρος του φορέα κ. Δημήτρης Μήλιος, παρουσιάζει το φυσικό αλλά και πολιτιστικό κάλλος της περιοχής.

  • Ετήσιο κάλεσμα του Συνδέσμου Απανταχού Καρυατών στις Καρυές για τον εορτασμό του πολιούχου Αποστόλου Ανδρέα (11.11.2015)
    • Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο Σύνδεσμος των Απανταχού Καρυατών καλεί όλους τους συμπατριώτες στις Καρυές την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015, με την ευκαιρία της εορτής του πολιούχου του χωριού Αγίου Ανδρέα, στην εκδήλωση που θα λάβει μέρος στην ισόγεια αίθουσα εκδηλώσεων του Κοινοτικού Κτιρίου, αμέσως μετά την τέλεση της θείας λειτουργίας. Θα προσφερθεί καφές και γλυκίσματα, ενώ θα γίνει και η καθιερωμένη ενημέρωση των συμπατριωτών και επισκεπτών από τους φορείς τους χωριού.

  • «Γιορτή της Γης», ένα τριήμερο οικολογικό και πολιτιστικό φεστιβάλ στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας (22.10.2015)
    • Τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις με την ονομασία «Γιορτή της Γης» διοργανώνει από τις 30 Οκτωβρίου ως την 1η Νοεμβρίου 2015, στον 'Αγιο Πέτρο της ορεινής Κυνουρίας, ο Μορφωτικός Σύλλογος Νέων του χωριού.

      Πρόκειται για ένα οικολογικό και πολιτιστικό φεστιβάλ που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην ευρύτερη περιοχή. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, σκοπός του τριήμερου φεστιβάλ είναι, μέσα από τις ποικίλες δραστηριότητές του, ντόπιοι κι επισκέπτες να έρθουν όλοι σε επαφή με την φύση, να ενημερωθούν από εξειδικευμένους επιστήμονες, για τις σύγχρονες τάσεις στην καλλιέργεια της γης, να ακούσουν τις προτάσεις τους, να συζητήσουν μαζί τους και να πληροφορηθούν για τα υφιστάμενα προγράμματα χρηματοδότησης στον πρωτογενή τομέα.

      Παράλληλα, έχει οργανωθεί και θα γίνει πεζοπορία διπλά στον Τάνο ποταμό, δοκιμή τοπικών παραδοσιακών προϊόντων στην πλατεία του χωριού, με ψήσιμο κάστανων, άφθονο τσίπουρο, κρασί, παραδοσιακά μαγειρευτά εδέσματα, κυνήγια και γλυκά του τόπου. Επίσης, η γιορτή περιλαμβάνει και γλέντι με παραδοσιακούς χορούς, ενώ θα γίνει και ενημέρωση για την βιοανάπτυξη και οικολογία στον Πάρνωνα.

      Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της «ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΓΗΣ» έχει ως εξής :

        Παρασκευή 30-10-15

        • 16:00 Έναρξη - παρουσίαση προγράμματος, χαιρετισμοί (αίθουσα Κοινότητας Αγ.Πέτρου).
        • 17:00 Ομιλία Βιοκαλλιεργητή, τρόπος, αποτελέσματα.
        • 19:00 Σελήνη, η σχέση της και η επίδρασή της στην βίο γεωργία. Εισηγητής: Μαρία Βασιλειάδη.

        Σάββατο 31-10-15

        • 10:00 Ενημερωτική Συνάντηση (αίθουσα Κοινότητας Αγ.Πέτρου).
        • 10:30 Τσάι, Ρίγανη: Καλλιέργεια και δυνατότητες. Εισηγητής: Δρ Νίκος Κατσένιος (Ερευνητής ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.).
        • 11:30 Μελισσοκομία: Βασικές πρακτικές, προβλήματα, αξιοποίηση προϊόντων, μεταποίηση. Εισηγητής: Γιάννης Κατσένιος (Γεωπόνος APIVITA).
        • 15:00 Επίσκεψη σε βίο κτήμα.
        • 17:00 ΕΣΠΑ 2014-2020 Ενημέρωση νέων προγραμμάτων (ανοιχτή συζήτηση). Εισηγητής: Παναγιώτης Ευθυμιάδης (ομ. Καθηγητής Γεωπονικού Παν. Αθηνών – Οικονομολόγος).
        • 19:00 Ξεκινάει το γλέντι στην πλατεία του χωριού.

        Κυριακή 1-11-15

        • 10:00 Πεζοπορία (Περπατώντας διπλά στον ποταμό Τάνο): Πύργος Τρικαλίτη--βυθουλας Άννας - Γεφύρι Τάνου - επιστροφή στην πλατεία του χωριού.
        • 12:00-19:00 Γιορτή στην πλατεία, ψήσιμο κάστανων, άφθονο τσίπουρο και κρασί. Παραδοσιακά μαγειρευτά εδέσματα, κυνήγια και γλυκά του τόπου μας. Παραδοσιακοί χοροί από χορευτικό συγκρότημα.
        • 19:30 Ομιλία από διευθυντή δασών Λακωνίας: Βίο ανάπτυξη και οικολογία στον Πάρνωνα.
        • Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον κ. Νίκο Σακελλαράκη, πρόεδρο του Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου Νέων Αγίου Πέτρου Κυνουρίας (κιν.: 6945 428285 )
        Πηγές:
        www.zougla.gr
        www.arcadiaportal.gr
    • Η αρχαιολόγος κ. Λιάνα Σουβαλτζή «ξεναγεί» στα ιερά δέντρα της ιστορίας και αναλύει τον συμβολισμό τους στα «Αραχωβίτικα Καλύβια» (20.10.2015)
      • Μια όμορφη εκδήλωση διοργανώνεται από το ξενοδοχείο «Αραχωβίτικα Καλύβια», με καλεσμένη την αρχαιολόγο κ. Λιάνα Σουβαλτζή, το Σάββατο στις 24.10.2015, με επίκεντρο τα αξιοθέατα των Καρυών και τα αιωνόβια δέντρα που επιβιώνουν στα ιστορικά μέρη μας.

        Το πρόγραμμα της εκδήλωσης ξεκινά το Σάββατο πρωί στις 11.30π.μ. με πεζοπορία από το ξενοδοχείο Αραχωβίτικα Καλύβια προς τις Καρυές (από το μονοπάτι του ρέματος). Συνεχίζει με ξενάγηση και περιήγηση στο χωριό με αναφορά στα σημεία ενδιαφέροντός του (αιωνόβια πλατάνια Μενέλαου, Καρυάτιδες, Ρολόι, βρύση Σάκαλη, αρχιτεκτονικός προσδιορισμός) και επιστροφή το απόγευμα από την κυκλική διαδρομή, συνοδευόμενη από γευσιγνωσίες με καστανογεύσεις και νέους πειραματισμούς, συνοδεία τσίπουρου και καρυδιού. Το βράδυ η αρχαιολόγος κ. Λιάνα Σουβαλτζή θα παρουσιάσει τα ιερά Δέντρα και τους συμβολισμούς τους και η κουβέντα θα συνεχιστεί γύρω από το τζάκι, όπου θα μας λυθούν πολλές, αρχαιολογικές και μη, απορίες.

        Πηγή:
        ΑΡΑΧΩΒΙΤΙΚΑ ΚΑΛΥΒΙΑ
    • Αφιέρωμα στην περίοδο ξύλευσης των Καρυών στο karyes.blogspot (12.10.2015)
      • Ένα όμορφο αφιέρωμα στην περίοδο υλοτομίας (ξύλευσης) των Καρυών τον Οκτώβριο δημοσιεύτηκε στο karyes.blogspot.gr αυτές τις μέρες, το οποίο διαχειρίζεται ο συμπατριώτης Πάνος Α. Ντάρμος από τη Μελβούρνη. Βρισκόμενος αυτές τις μέρες στις Καρυές, κατέγραψε με τη βιντεοκάμερά του στιγμιότυπα από τη φθινοπωρινή αυτή δραστηριότητα και περιέγραψε χαρακτηριστικά αυτής από το παρόν και το παρελθόν του χωριού. Στο κείμενο που ακολουθεί περιέχονται κείμενα και βίντεο από το αφιέρωμα του karyes.blogspot.gr.

        Η δραστηριότητα της ξύλευσης λαμβάνει χώρα κάθε τέτοια εποχή στο δάσος των Καρυών και κάθε οικογένεια στο χωριό έχει δικαίωμα σε ένα φορτίο ξυλείας για την επερχόμενη χειμερινή περίοδο. Η ξυλεία αυτή χρησιμοποιείται κυρίως για τις ανάγκες θέρμανσης και μαγειρέματος των νοικοκυριών με ξυλόσομπες ή τζάκια. Όσοι βρίσκονται στις Καρυές την περίοδο της ξύλευσης ακούν συνεχώς τον επαναλαμβανόμενο χαρακτηριστικό ήχο των αλυσοπρίονων, του σκισίματος των κορμών και των οχημάτων ρυμούλκησης που μεταφέρουν τα φορτία ξυλείας από το δάσος στα σπίτια του χωριού.

        Σε παλαιότερες ημέρες κάθε νοικοκυριό στις Καρυές είχε το δικαίωμα να πάρει 10 φορτία μουλαριών ξυλείας. Ο ίδιος όγκος της ξυλείας λαμβάνεται σήμερα με κάθε δελτίο. Πριν από πέντε δεκαετίες δεν υπήρχαν δρόμοι κοντά στο δάσος των Καρυών και η πρόσβαση για τους ανθρώπους και τα μουλάρια ήταν πολύ δύσκολη. Την ίδια στιγμή που δεν είχαν την πολυτέλεια να χρησιμοποιούν αλυσοπρίονα και κάθε δέντρο έπρεπε να κοπεί με τσεκούρι ή και μεγάλα χειροπριόνια. Παρομοίως, δεν είχαν την ευκολία της παράδοσης που είναι διαθέσιμη σήμερα. Τα δέντρα τα έκοβαν μέσα στο πυκνό δάσος, καθάριζαν τα κλαδιά τους επί τόπου, στη συνέχεια, έσυραν τους καθαρισμένους κορμούς με τα μουλάρια σε ξάστερο μέρος, όπου τα έκοβαν σε κατάλληλα μήκη που ήταν σε θέση να φορτωθούν στα μουλάρια ή τα γαϊδούρια και στη συνέχεια τα μετέφεραν στο χωριό και σε κάθε ένα από τα νοικοκυριά.

        Σήμερα τα διαθέσιμα μηχανοκίνητα εργαλεία και τα οχήματα καθιστούν τη διαδικασία πιο ξεκούραστη σε σχέση με τις παλαιότερες μέρες που περιγράφηκαν. Ωστόσο απαιτούνται πάλι δυνατοί άντρες για τη φόρτωση και διανομή των ξύλων στα νοικοκυριά. Τα βίντεο που δημοσιεύτηκαν δείχνουν ένα μέρος των διαδικασιών που γίνονται για την ξύλευση των Καρυών. Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Πάνο Ντάρμο για τη τόσο χρήσιμη δημοσίευση.

        Ξύλευση στο δάσος.
        Μεταφορά και παράδοση ξυλείας.
        Πηγή:
        karyes.blogspot.gr
    • Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των έργων στα κτίρια του Συνδέσμου των Απανταχού Καρυατών (10.10.2015)
      • Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των παρεμβάσεων στο σύμπλεγμα των κτιρίων ιδιοκτησίας του Συνδέσμου των Απανταχού Καρυατών. Τα κτίρια αυτά που βρίσκονται στην κεντρική πλατεία των Καρυών φιλοδοξούν να αποτελέσουν την καρδιά της ιστορίας και του πολιτισμού των Καρυών ως το Λαογραφικό Κέντρο Καρυών.

        Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν αφορούσαν την επισκευή του κτιρίου του «πρώην Αστυνομικού σταθμού» εξωτερικά και εσωτερικά, καθώς και την εκτέλεση εσωτερικών εργασιών που αφορούσαν τη λειτουργική ενοποίηση όλων των κτιρίων. Έτσι πλέον η εξωτερική εικόνα του ενός κτιρίου σχεδόν ολοκληρώθηκε, πλην της βαφής και του εξωτερικού φωτισμού, ενώ και εσωτερικά ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τη σταδιακή παράδοση των ισόγειων χώρων προς χρήση.

        Τον Αύγουστο, προκειμένου να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στα καφενεία και στα εστιατόρια της πλατείας, διακόπηκαν προσωρινά οι εργασίες, αλλά με την είσοδο του Φθινοπώρου, έγινε η επανεκκίνηση των εργασιών, με σκοπό την ολοκλήρωση της εξωτερικής όψης του κτιρίου του πρώην αστυνομικού σταθμού. Ο επόμενος στόχος είναι η εκπόνηση της οριστικής μελέτης όλων των κτιρίων προκειμένου να καθορισθούν οι χρήσεις των χώρων, καθώς και οι μηχανολογικές, ηλεκτρολογικές, υδραυλικές, κλιματιστικές κ.λπ. προδιαγραφές. Μετά την εκπόνηση της μελέτης αυτής, μπορούν να συνεχιστούν οι επισκευαστικές εργασίες σε όλα τα κτίρια.

        Για την ενίσχυση της συνέχισης επισκευής του κτιρίου και ολοκλήρωσης του έργου, οργανώθηκε λαχειοφόρος αγορά από τον Σύνδεσμο Απανταχού Καρυατών. Το Δ.Σ. του Συνδέσμου αποφάσισε η τιμή του λαχνού να ορισθεί στο ποσό των 5€ και το έπαθλο να είναι το ποσό των 1.000 € ή ένα ταξίδι ισόποσης αξίας. Ο νικητής θα είναι αυτός που ο αριθμός του λαχνού του θα συμπίπτει με τα τέσσερα (4) τελευταία ψηφία του πρώτου τυχερού λαχνού της κλήρωσης του Λαϊκού Λαχείου της 24 Νοεμβρίου. Η ανταπόκριση των συμπατριωτών για οικονομική ενίσχυση της προσπάθειας υπήρξε συγκινητική, τόσο με αυτόνομες οικονομικές προσφορές, όσο και με την ενεργή συμμετοχή τους στη Λαχειοφόρο αγορά, δίνοντας ελπίδα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για την συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου υλοποίησης του Λαογραφικού Κέντρου Κάρυων. Τα μέλη του Δ.Σ. θέλουν να ευχαριστήσουν δημόσια τους χορηγούς της λαχειοφόρου και συγκεκριμένα τους Σταύρο Μέρμηγκα, Νίκο Κουτσόγιωργα, Σωτήρη Κουτσόγιωργα και Μιχάλη Μπίνη, οι οποίοι προσέφεραν ο καθένας τους το ποσό των 200€.

    • Αποτελέσματα Βουλευτικών Εκλογών Σεπτεμβρίου 2015 στις Καρυές (21.09.2015)
      • Για ακόμα μια φορά και πριν ολοκληρωθεί ένας χρόνος κλήθηκαν οι Έλληνες ψηφοφόροι να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε Βουλευτικές Εκλογές. Οι εκλογές έγιναν με λίστα και όχι με σταυροδοσιά για τους βουλευτές και στη νομαρχιακή ενότητα Λακωνίας και επανεκλέγονται οι βουλευτές Σταύρος Αραχωβίτης (ΣΥΡΙΖΑ), Θανάσης Δαβάκης (ΝΔ) και Λεωνίδας Γρηγοράκος (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ).

        Τέλος, σύμφωνα με τις αναρτήσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, τα αποτελέσματα των ψηφισάντων στο Δημοτικό Διαμέρισμα Καρυών στις τρέχουσες αλλά και στις προηγούμενες βουλετικές εκλογές, αυτά είναι τα ακόλουθα:

        • Εγγεγραμένοι: 1.414   -  Ψήφισαν: 417
        • Έγκυρα: 410   -  Άκυρα: 4   -   Λευκά: 3
        Κόμμα Ποσοστό %
        (Σεπτ. 2015)
        Ψήφοι
        (Σεπτ. 2015)
        Ποσοστό %
        (Ιαν. 2015)
        Ψήφοι
        (Ιαν. 2015)
        ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ-ΣΥΡΙΖΑ 28,29 116 37,00 148
        ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 25,85 106 23,25 93
        Κ.Κ.Ε. - ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ 17,56 72 19,50 78
        ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (ΕΠΑΜ) 7,07 29
        ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ (ΠΑ.ΣΟ.Κ-ΔΗΜ.ΑΡ.) 5,61 23
        Λαικός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή 5,12 21 5,00 20
        ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 3,66 15 3,50 14
        ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 3,66 15
        ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α - Ε.Ε.Κ. 1,22 5
        Ανεξάρτητοι Ελληνες - Εθνική Πατριωτική Συμμαχία 0,49 2 2,00 8
        Δημιουργία, ξανά! Θάνος Τζήμερος 0,49 2
        ΚΚΕ (μ-λ) - Μ-Λ ΚΚΕ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 0,49 2 0,75 3
        Ένωση Κεντρώων 0,24 1
        ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ, κοινωνία αξιών, Κόμμα Πειρατών Ελλάδος 0,24 1

        Πηγή: Υπουργείο Εσωτερικών
    • Πρόσκληση από την Ειδική Επιτροπή Εκτέλεσης Καταπιστεύματος «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΕΡΧΟΥΛΑ» (12.08.2015)
      • Θα είναι μεγάλη τιμή για όλους μας να παραστείτε στην επιμνημόσυνη δέηση που θα τελεσθεί το Σάββατο 22 Αυγούστου 2015 και ώρα 09: 30 π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, στις Καρυές Λακωνίας, εις μνήμη ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Μ. ΚΕΡΧΟΥΛΑ, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο.

        Είναι σε όλους μας γνωστό ότι ο συμπατριώτης μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Μ. ΚΕΡΧΟΥΛΑΣ (PETER M. KERHOULAS),κάτοικος Η.Π.Α., κατέλειπε εν ζωή ένα καταπίστευμα, με σκοπό την δημιουργία θέσεων εργασίας και άλλων υπηρεσιών υπέρ των κατοίκων του χωριού μας. Τούτο το όνειρο και επιθυμία του μεγάλου ευεργέτου και πατριώτη μας, βρίσκουν αυτόν τον καιρό το δρόμο της πραγμάτωσης με την δημιουργία ενός σταθμού ηλεκτροπαραγωγής, ισχύος 50 KW, με χρήση βιομάζας, εξασφαλίζοντας έτσι τους αναγκαίους πόρους για την εκπλήρωση των σκοπών που έθεσε ο ευεργέτης.

        Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν ενεργά με τη συνδρομή τους η Ιερά Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας ως εμπιστευματοδόχο, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, οι Δημοτικές Αρχές, όλες οι δημόσιες υπηρεσίες του ελληνικού κράτους και όλοι οι κάτοικοι του χωριού μας. Σας καλούμε λοιπόν να παραστείτε στην εκδήλωση μνήμης που αξίζει σε αυτόν τον σημαντικό αυτό άνθρωπο και ευεργέτη.

        Η Ειδική Εκτελεστική Επιτροπή
        Αιδεσιμότατος Ιερέας Καρυών κ. Ευστράτιος Σταθόπουλος
        Γεώργιος Διαμαντούρος
        Θεόδωρος Μεντής
        Ιωάννης Κουτσόγιωργας
        Δημήτριος Αρβανίτης
        Φίλιππος Πουλοκέφαλος
        Γεώργιος Τσιβιλής

    • Οι εκδηλώσεις του Ιουλίου στις Καρυές (03.08.2015)
      • Αν και το καλοκαίρι δεν έχει τελειώσει, ο Ιούλιος μας άφησε με αρκετές εκδηλώσεις, που ομόρφυναν τη διαμονή των κατοίκων και των επισκεπτών των Καρυών αυτή την περίοδο. Η αρχή έγινε την Παρασκευή 17 Ιουλίου με τη συναυλία αφιέρωμα στο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, που οργάνωσε το Ν.Π. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος σε συνεργασία με τη Φιλαρμονική ορχήστρα Δήμου Σπάρτης, για να τιμήσει τα 90 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη. Η συναυλία έλαβε χώρα με φόντο το υπέροχα φωτισμένο κοινοτικό κτίριο και την κεντρική πλατεία πλημυρισμένη από τις μελωδίες του υπέροχου Έλληνα δημιουργού.

        Μια καινούρια εκδήλωση έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο "Αρχοντικό του Πάρνωνα" το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουλίου . Σε συνεργασία με το Ωδείο Μελοποία της Σπάρτης πραγματοποιήθηκε ένα 2ήμερο Φεστιβάλ Ελληνικού και Ξένου Τραγουδιού. Η εκδήλωση τιμήθηκε από πολύ κόσμο και όλοι έδωσαν ραντεβού για την επόμενη χρονιά με παρόμοιες εκδηλώσεις.

        Στη συνέχεια το Σάββατο 25 Ιουλίου έγιναν τα εγκαίνια Έκθεσης φωτογραφίας «Οι Καρυές του χθες και του σήμερα», που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Απανταχού Καρυατών από κοινού με τη Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης. Η έκθεση θα είναι ανοικτή στο κοινό μέχρι τις 23 Αυγούστου και για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση διαβάστε εδώ. Την ίδια μέρα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρυών οργάνωσε Βραδιά-Αφιέρωμα στο μεγάλο δημιουργό Βασίλη Τσιτσάνη, για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του. Για μια ακόμα βραδιά λοιπό η πλατεία των Καρυών γέμισε με κόσμο που διασκέδασε και ψυχαγωγήθηκε.

        Kάντε κλικ στις εικόνες για να τις προβάλετε σε μεγέθυνση.

        Τέλος η κορύφωση των εκδηλώσεων του Ιουλίου έγινε την Κυριακή 26 και Δευτέρα 27 Ιουλίου, με τα ετήσια πανηγύρια της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Παντελεήμονα. Οι εορτασμοί ξεκίνησαν από το πρωί όπου οι εκκλησίες γέμισαν κόσμο ανήμερα της γιορτής των Αγίων, έγινε τέλεση Θείας Λειτουργίας με αρτοκλασία και περιφορά των εικόνων στα προαύλια των Ιερών Ναών Αγίας Παρασκευής και Αγίου Ανδρέα αντίστοιχα. Το πρώτο βράδυ κάτοικοι και επισκέπτες γλέντησαν στην πλατεία Ράχης του κάτω χωριού με ζωντανή μουσική από τους Θοδωρή Τασούλα στο κλαρίνο, Σταύρο Καπετάνιο, Κυριάκο Στρίφα και Πάνο Αρδάμη στο τραγούδι. Την επόμενη μέρα ο διήμερος εορτασμός συνεχίστηκε το βράδυ στην Κεντρική Πλατεία των Καρυών με τη ζωντανή μουσική να αναλαμβάνουν οι Κώστας Κόκκορης στο κλαρίνο, Γιώτα Κόκορη, Κυριάκος Στρίφας και Πάνος Αρδάμης στο τραγούδι. Την διοργάνωση και των δύο εκδηλώσεων ανέλαβε η Τοπική Κοινότητα Καρυών.

        Καθώς τα γεγονότα της επικαιρότητας στη χώρα μας ανάγκασαν πολλές εκδηλώσεις του Ιουλίου στη Λακωνία να ματαιωθούν, η προσέλευση του κόσμου και τα δυο βράδια ήταν μεγάλη, με πολλούς ομογενείς και νεολαία.

        Kάντε κλικ στις εικόνες για να τις προβάλετε σε μεγέθυνση.

        Πηγές:
        Apela GR
        facebook
    • Πραγματοποιήθηκε η 75η Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση στον Πάρνωνα (27.07.2015)
      • Το Σαββάτο 18 και την Κυριακή 19 Ιουλίου 2015 έδωσαν ραντεβού οι ορειβατική σύλλογοι της Ελλάδας στον Πάρνωνα. Την διοργάνωση της 75ης Πανελλήνιας Ορειβατικής Συνάντησης ανέλαβε το Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης (Ε.Ο.Ο.Α.) και σχεδόν 500 ορειβάτες 33 συλλογικών αποστολών και μεμονωμένων συμμετοχών, κάθε ηλικίας και από κάθε γωνιά της Ελλάδας και της Κύπρου, συγκεντρώθηκαν στον Πάρνωνα.

        Το Σάββατο βράδυ, αφού απόλαυσαν την υπέροχη φασολάδα του σεφ Κώστα Λαγανά, χόρεψαν και τραγούδησαν, ταξίδεψαν στον έναστρο ουρανό με την εκπληκτική "ουρανογραφία " του Ν. Τρεμούλη. Χαράματα της Κυριακής ξεκίνησαν οι πορείες προς την κορυφή και το οροπέδιο Κάμπος. Λόγω του δυνατού αέρα αντάλλαξαν χαιρετισμούς και έψαλαν τον εθνικό ύμνο σε μια πλαγιά του οροπεδίου με την ευχή "Πάντα ψηλά"!

        Ο Ε.Ο.Ο.Α. εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες σε όσους-ες βοήθησαν στη διοργάνωση και πραγματοποίηση της 75ης Π.Ο.Σ. και σε όλους-ες που τους τίμησαν με την παρουσία τους. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν δημοσιεύθηκαν στο προφίλ του Ε.Ο.Ο.Α. σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

        Kάντε κλικ στις εικόνες για να τις προβάλετε σε μεγέθυνση.

        Πηγή:
        ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ
    • Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με θέμα «Οι Καρυές του χθες και του σήμερα» (26.07.2015)
      • Το Σαββάτο 25 Ιουλίου 2015 η Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης μαζί με τον Σύλλογο των Απανταχού Καρυατών εγκαινίασαν την έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Οι Καρυές του χθες και του σήμερα». Η τελετή των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε συνδυαστικά στην κεντρική πλατεία και στο εκθεσιακό χώρο του κοινοτικού κτιρίου, όπου και φιλοξενείται η έκθεση. Πλήθος κόσμου επισκέφτηκε το χώρο για να θαυμάσει τις φωτογραφίες που επιμελήθηκε η Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης.

        Η έκθεση περιλαμβάνει 30 υπέροχες φωτογραφίες, από τις οποίες οι 20 είναι από τα μέλη της Λέσχης και οι 10 παλαιές φωτογραφίες από κατοίκους των Καρυών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση φωτογραφίας διαβάστε σε προηγούμενη ανάρτηση: Έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Οι Καρυές του χθες και του σήμερα».

        Η έκθεση θα κρατήσει έως τις 23 Αυγούστου στο κοινοτικό κτίριο των Καρύων στην κεντρική πλατεία, με είσοδο ελεύθερη. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι του Μπουγάδη Αλέξανδρου και δημοσιεύθηκαν στο infolakonia.blogspot.gr.

        Kάντε κλικ στις εικόνες για να τις προβάλετε σε μεγέθυνση.

    • Έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Οι Καρυές του χθες και του σήμερα» (23.07.2015)
      • Στις Καρυές συνεχίζει την πλούσια φετινή πολιτιστική της δράση η Λέσχη Φωτογραφίας της Σπάρτης με έκθεση φωτογραφίας και παράλληλες εκδηλώσεις σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο των Απανταχού Καρυατών. Από 25 Ιουλίου έως και 23 Αυγούστου στο πρώην κοινοτικό κατάστημα Καρυών θα φιλοξενηθεί έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Οι Καρυές του χθες και του σήμερα».

        Η φωτογραφική έκθεση που αποτελείται από 30 φωτογραφίες μελών της Λέσχης αλλά και από ανέκδοτες φωτογραφίες ντοκουμέντα από τις Καρυές του 20ου αιώνα αποτελεί ένα ταξίδι στο χρόνο αποτυπώνοντας την ζωή και την καθημερινότητα των Καρυών από την κατοχή μέχρι και σήμερα. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 25 Ιουλίου και ώρα 21:00.

        Παράλληλα με την έκθεση στις 9 Αυγούστου στις 21:00 στην κεντρική πλατεία των Καρυών έχει προγραμματιστεί παρουσίαση από μέλη της ΛΕ.ΦΩ.Σ. και του Συνδέσμου των απανταχού Καρυατών με θέμα «Οι Καρυές στο πέρασμα του χρόνου», μια περιήγηση στους δρόμους και την ιστορία των Καρυών με όχημα τον χρόνο.

        Πληροφορίες για το ωράριο της έκθεσης στο τηλ. 6944784563 κ. Ρέπουλης

        Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και γίνονται με την οικονομική στήριξη του Συνδέσμου των απανταχού Καρυατών.

        Από το Δ.Σ. της ΛΕ.ΦΩ.Σ.

    • Πρόγραμμα Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων στις Καρυές (23.07.2015/Αρχική ανάρτηση 22.06.2015)
      • Οι φορείς και οι επαγγελματίες των Καρυών προσπάθησαν για άλλη μια χρονιά να ετοιμάσουν ένα καλοκαίρι με αρκετές πολιτιστικές εκδηλώσεις για τους κατοίκους, τους παραθεριστές και τους επισκέπτες. Το πρόγραμμα έτσι, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής, είναι το παρακάτω:

          • Παρασκευή 17 Ιουλίου ώρα 21:00, συναυλία αφιέρωμα στο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, οργάνωση Ν.Π. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος & Φιλαρμονική ορχήστρα Δήμου Σπάρτης, για να τιμήσει τα 90 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη.
          • Σάββατο & Κυριακή 18-19 Ιουλίου, 2ήμερο Φεστιβαλ Ελληνικού και Ξένου Τραγουδιού, στο "Αρχοντικό του Πάρνωνα".
          • Σάββατο 25 Ιουλίου, Εγκαίνια Έκθεσης φωτογραφίας «Οι Καρυές του χθες και του σήμερα», οργάνωση Σύνδεσμος Απανταχού Καρυατών & Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης.
          • Σάββατο 25 Ιουλίου ώρα 21:00, 100 χρόνια Τσιτσάνης - Αφιέρωμα στον μεγάλο δημιουργό, οργάνωση Πολιτιστικός Σύλλογος Καρυών.
          • Κυριακή 26 Ιουλίου βράδυ, Πανηγύρι Αγίας Παρασκευής στην Πλατεία Ράχης, οργάνωση Τοπική Κοινότητα Καρυών.
          • Δευτέρα 27 Ιουλίου βράδυ, Πανηγύρι Αγίου Παντελεήμονα στην Κεντρική Πλατεία, οργάνωση Τοπική Κοινότητα Καρυών.
          • Παρασκευή 7 Αυγούστου ώρα 20:00, παιδική εκδήλωση με τίτλο «Το χωριό των Ινδιάνων» στην Κεντρική Πλατεία, συνδιοργάνωση Σύνδεσμος Απανταχού Καρυατών & Πολιτιστικός Σύλλογος Καρυών.
          • Σαββάτο 8 Αυγούστου απόγευμα, ετήσια δεξίωση του Συνδέσμου Απανταχού Καρυατών προς τιμή των ομογενών, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κοινοτικού Κτιρίου.
          • Κυριακή 9 Αυγούστου βράδυ ώρα 21:00, παρουσίαση «Οι Καρυές στο πέρασμα του χρόνου», στην κεντρική πλατεία, οργάνωση ΛΕ.ΦΩ.Σ. & Σύνδεσμος των Απανταχού Καρυατών.
          • Παρασκευή 14 Αυγούστου βράδυ, ετήσιος θερινός χορός Συνδέσμου Απανταχού Καρυατών στο άλσος Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής - Δημοτικού Σχολείου.

          Σε περίπτωση οποιασδήποτε αλλαγής διεξαγωγής των παραπάνω εκδηλώσεων, θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.

      • Αγώνας Υπεραπόστασης στο βουνό του Κρόνου (21.07.2015)
        • Μπορεί φέτος ο ημιμαραθώνιος του Πάρνωνα «Τα Καρυάτεια» να μην πραγματοποιήθηκε, όμως ο αγώνας υπεραπόστασης «ΚΡΟΝΙΟΝ ΠΕΡΑΣΜΑ» πραγματοποιήθηκε κανονικά το Σάββατο 18 Ιουλίου 2015 και με επιτυχία για μια ακόμη χρονιά.

          Ο αγώνας υπεραπόστασης με αφετηρία και τερματισμό στον Αγ. Πέτρο Αρκαδίας, καλύπτει μια κυκλική απόσταση 70 χλμ. Πιο συγκεκριμένα, ο αγώνας ξεκίνησε από τον Αγ. Πέτρο και κατευθύνθηκε προς το καταφύγιο Πάρνωνα, περνώντας μέσα από τα χωριά Βαμβακού, Βαρβίτσα, Καρυές, Βούρβουρα και τερμάτισε πάλι στον Αγ. Πέτρο.

          Πρόκειται για μια καλή ευκαιρία για ένα τελευταίο προπονητικό τεστ, για τους δρομείς που θα τρέξουν στο Φειδιππίδειο Δρόμο ή στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ τον προσεχή Σεπτέμβρη και όχι μόνο, καθώς απευθύνεται σε όλους τους δρομείς που θέλουν να λάβουν μέρος σε έναν αγώνα υπεραπόστασης 70χλμ.

          Πραγματοποιείται εξολοκλήρου σε μία περιοχή απείρου φυσικού κάλλους, περνώντας μεταξύ άλλων κάτω από έλατα, πλατάνια και πεύκα, με συνέπεια οι δρομείς να τρέξουν κατά το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής υπό σκιά.

          Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από την εκκίνηση όπως κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

          Kάντε κλικ στις εικόνες για να τις προβάλετε σε μεγέθυνση.

          Πηγή:
          Arcadia Portal
      • Η συναυλία αφιέρωμα στο μουσικοσυνθέτη Μική Θεοδωράκη και στις Καρυές (09.07.2015)
        • Ύστερα από τη Σπάρτη και το Σαϊνοπούλειο αμφιθέατρο, η συναυλία αφιέρωμα στο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη έρχεται και στις Καρυές την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015 και ώρα 9:00 μ.μ. Η συναυλία γίνεται υπό την αιγίδα του Ν.Π. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος και της Φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου Σπάρτης, στα πλαίσια του 28ου Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2015, για να τιμήσει τα 90 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη. Η συναυλία έχει είσοδο ελεύθερη.

          Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στα λαϊκά έργα του Μίκη Θεοδωράκη που δίνει την ευκαιρία στον κόσμο να ανακαλύψει έναν από τους σημαντικότερους μουσουργούς στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, ο οποίος άλλαξε την πορεία του Ελληνικού τραγουδιού με το συνθετικό του έργο και έδωσε ένα διαφορετικό ορίζοντα στην ελληνική μουσική, δημιουργώντας το «έντεχνο-λαϊκό» τραγούδι. Χρησιμοποίησε τις κλασσικές του σπουδές, εμπνεύστηκε από το παραδοσιακό τραγούδι και τους δρόμους του, αξιοποίησε την αγάπη του για την ποίηση και την αρχαία ελληνική γραμματεία, και δημιούργησε κάτι νέο, συνδυάζοντας πολλά στοιχεία από τον ελληνικό πολιτισμό. Εισήγαγε στοιχεία, όπως η λυρική ποίηση, ενώ μελοποίησε στίχους κορυφαίων λαϊκών στιχουργών, αλλά και αξεπέραστα ποιήματα των μεγαλύτερων ποιητών παγκοσμίως, τα οποία ανέδειξε με το δικό του τρόπο. Τα μελοποίησε εμποτίζοντάς τα με το δικό του συναίσθημα και το πάθος του, δημιουργώντας πρωτοφανή έργα στην παγκόσμια μουσική.

          Τραγούδια σταθμούς από τη μουσική διαδρομή του μεγάλου συνθέτη θα ερμηνεύσουν η Τζίνα Βελδέκη και ο Σπύρος Κουτσοβασίλης. Την Ορχήστρα θα διευθύνει ο αρχιμουσικός Σαράντος Κανελλάκος. Στη συναυλία, θα παρουσιαστούν γνωστά τραγούδια του Μίκη, όπως: Όμορφη πόλη., Μαργαρίτα Μαργαρώ, Απρίλη μου, Άσμα Ασμάτων, Γωνιά-γωνιά, Ο Αντώνης, της Δικαιοσύνης Ήλιε, Ένα το χελιδόνι, Όταν σφίγγουν το χέρι κ.α.

          Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι το ακόλουθο:

          Kάντε κλικ για να προβάλετε σε μεγέθυνση τις σελίδες του προγράμματος.

          Πηγή:
          APELA GR
      • Τα Αποτελέσματα του Δημοψηφίσματος 2015 στις Καρυές Λακωνίας (06.07.2015)
        • Την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015, κλήθηκαν οι πολίτες της Ελλάδας να αποφασίσουν μέσω δημοψηφίσματος σχετικά με τα μέτρα που επιβάλει το eurogroup και πρέπει να ληφθούν από την Ελλάδα για την εξασφάλιση δανεισμού και την αποπληρωμή του χρέους της χώρας. Τα αποτελέσματα Πανελλαδικά έδειξαν την επικράτηση του ΟΧΙ-ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ σε ποσοστό 61,31% σε αντίθεση με το ΝΑΙ-ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ που έλαβε 38,69%.

          Όσο για τα αποτελέσματα των ψηφισάντων στο Δημοτικό Διαμέρισμα Καρυών, σύμφωνα πάντα με τις αναρτήσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, αυτά είναι τα ακόλουθα:

          Ψήφισαν: 440   -  Ποσόστό Συμμετοχής: 31,05%

          Ερώτημα Ποσοστό %
          Όχι - Δεν Εγκρίνεται 62,25
          Ναι - Εγκρίνεται 37,75

          Πηγή: Υπουργείο Εσωτερικών
      • Συναυλία αφιέρωμα στο μουσικοσυνθέτη Μική Θεοδωράκη (30.06.2015)
        • Το Ν.Π. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος και η Φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Σπάρτης διοργανώνουν στα πλαίσια του 28ου Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2015 την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015 και ώρα 9:15 μ.μ, συναυλία αφιέρωμα στο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Η συναυλία θα λάβει χώρα στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο με είσοδο ελεύθερη.

          Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι το ακόλουθο:

          Kάντε κλικ για να προβάλετε σε μεγέθυνση τις σελίδες του προγράμματος.

      • Επιτυχής ολοκλήρωση ενημερωτικής Ημερίδας του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού για το φυσικό πλούτο της προστατευόμενης περιοχής στις Καρυές Λακωνίας (10.06.2015)
        • Η Ημερίδα διοργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου με απώτερο σκοπό την ενημέρωση του παγκόσμιου πληθυσμού γύρω από τα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη μας και εστίασε στον φυσικό πλούτο της προστατευόμενης περιοχής, στην αξιοποίησή του και τις δυνατότητες της αειφορικής χρήσης του από τον τοπικό πληθυσμό μέσω εναλλακτικών δραστηριοτήτων.

          Την Ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Αναπληρωτής Διευθυντής Δασών Π.Ε. Λακωνίας κ. Ηλίας Κοντάκος ως εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λακωνίας κ. Παναγιώτης Καρράς εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τέλος ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καρυών κ. Γεώργιος Ντεβέκος. Η Ημερίδα ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του Προέδρου του Φορέα Διαχείρισης κου. Δημήτρη Μήλιου. Στην συνέχεια ακολούθησαν οι ομιλίες των εισηγητών, οι οποίοι εκλήθησαν και ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του Φορέα Διαχείρισης. Κατά σειρά παρουσίασής τους ήταν:

            • Ο κ. Γεώργιος Τρυφωνόπουλος, Phd Βιολόγος, Υπεύθυνος Τμήματος Προστασίας και Διαχείρισης του Φορέα Διαχείρισης με θέμα: «Ο φυσικός πλούτος της προστατευόμενης περιοχής – αειφορική χρήση και εκμετάλλευση αυτού».
            • Οι κ.κ. Κωνσταντίνος Καρύγιαννης, Προγραμματιστής, και Γεώργιος Μαγγίνας, συνιδρυτής εταιρίας Grek Gid, με θέμα: «Εναλλακτικός Τουρισμός στην Κυνουρία – Το παράδειγμα του Αναρριχητικού Πάρκου Λεωνιδίου».
            • Ο κ. Ηλίας Κοντάκος, Αναπληρωτής Διευθυντής Δασών Π.Ε. Λακωνίας με θέμα: «Φυσικός πλούτος – Διαχείριση και Προστασία δασικού συμπλέγματος Πάρνωνα».
            • Ο κ. Γεώργιος Πορτοκάλογλου, Αντιπρόεδρος Συλλόγου ΣΠ.ΕΛ.Ε.Ο (Σπηλαιολογικός Ελληνικός Εξερευνητικός Όμιλος) με θέμα: «Τα Σπήλαια ως Εναλλακτική Μορφή Τουρισμού».
            • Ο κ. Ελευθέριος Καλπουτζάκης, Γεωπόνος, Δρ. Φαρμακευτικής, με θέμα: «Η χλωριδική ποικιλότητα του Πάρνωνα – Δυνατότητες εκμετάλλευσής της».

            Μετά την ολοκλήρωση των εισηγήσεων ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκομένους και οι ομιλητές απάντησαν στα διάφορα ερωτήματά τους.

            Ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υδροτοπου Μουστού ευχαριστεί θερμά τους συμμετέχοντες κατοίκους της περιοχής για την παρουσία τους και τις παρατηρήσεις τους πάνω στα θέματα που παρουσιάστηκαν, καθώς και τους ομιλητές με την συμβολή των οποίων ολοκληρώθηκε επιτυχώς η Ημερίδα. Επίσης, ευχαριστεί θερμά τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Καρυών Λακωνίας κ. Γεώργιο Ντεβέκο, για την ευγενική παραχώρηση αίθουσας της Τοπικής Κοινότητας, όπου και πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα.

            Οι εργασίες υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Υποέργου 1 «Πρόγραμμα για την Προστασία και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας» του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού, της πράξης «Προστασία και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας του Όρους Πάρνωνα – Υγροτόπου Μουστού» του Άξονα Προτεραιότητας 9 «Προστασία Φυσικού Περιβάλλοντος και Βιοποικιλότητας», του Ε.Π. «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2007-2013».

            Πηγές:
            Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού
            karyes.blogspot.gr
        • Ημερίδα Ενημέρωσης από τον Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγρότοπου Μουστού (03.06.2015)
          • Ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγρότοπου Μουστού διοργανώνει το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015, ενημερωτική ημερίδα με θέμα "Ο φυσικός πλούτος της Προστατευόμενης Περιοχής - Αειφορική χρήση και εκμετάλλευση αυτού". Η ημερίδα θα διεξαχθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κτιρίου Κοινότητας Καρυών, με ώρα έναρξης 9:30 π.μ. και ώρα λήξης στις 15:00.

            Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι το ακόλουθο:

        • Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3o Ράλλυ Sprint "Μολών Λαβέ" στον Πάρνωνα (25.05.2015)
          • Με επιτυχία διοργανώθηκε το 3ο Ράλλυ Sprint με την ονομασία "Μολών Λαβέ" 2015 της Λέσχης Αυτοκινήτου Σπάρτης, που προσμετράτε στο Κύπελλο χώματος. Τη διοργάνωση στήριξαν ο Δήμος Σπάρτης, μέσω του Αθλητικού Οργανισμού και του Ν.Π. Πολιτισμού & Περιβάλλοντος και ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Καρυών. Νικητές αναδείχθηκαν οι Μπαντούνας Ιωάννης - Παναγιωτούνης Ηλίας με Mitsubishi Evo VI, με χρόνο 22:21.61, οι οποίοι κέρδισαν και τις τρεις (3) Ειδικές Διαδρομές του αγώνα. Δεύτεροι στη γενική κατάταξη οι Κλουβάτος Γιώργος - Βλαχογένης Ανδρέας με Mitsubishi Evo IX, με χρόνο 34.01 πίσω από τους πρώτους. Στην τρίτη θέση πλασαρίστηκαν οι Λαϊνόπουλος Στέλιος - Κολοτούρος Διονύσιος με Subaru Impreza GT και επιτυγχάνοντας χρόνο 6.64 πίσω από τους προπορευόμενους.

            Η Πανηγυρική Εκκίνηση του αγώνα δόθηκε το Σάββατο 23.5.2015 στην Πλατεία Σπάρτης, ενώ την επόμενη μέρα έγινε η διεξαγωγή του αγώνα στην ειδική διαδρομή των 10 χιλιομέτρων σε χωμάτινη δασική διαδρομή με εκκίνηση στον δρόμο Καρυών - Αγίου Πέτρου, στην περιοχή Ζυγός τερματισμό την Βαρβίτσα. Τα αποτελέσματα του αγώνα είναι: Γενική Κατάταξη και
            Κατάταξη Κατηγορίας F2.

            Πηγή αποτελεσμάτων:
            www.rallycar.gr
        • Στις 23 και 24 Μαΐου θα διεξαχθεί στον Πάρνωνα το Rally Sprint "ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ" 2015 (02.05.2015)
          • Η ομορφιά του Πάρνωνα, καθώς και οι καλοσυντηρημένες χωμάτινες και ασφάλτινες διαδρομές του βουνού, τείνουν να το καθιερώσουν ως το ιδανικό μέρος για την επιτυχή διεξαγωγή μηχανοκίνητων αγώνων. Μετά λοιπόν την επιτυχή διεξαγωγή του αγώνα Scramble μηχανών τον Απρίλιο, έρχεται ο Μάης για να λάβει χώρα για τρίτη φορά στην περιοχή το Rally Sprint της Λέσχης Αυτοκινήτου Σπάρτης (Λ.Α.Σ.) με την ονομασία "ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ". Οι μαρτυρίες αλλά και οι δημοσιευμένες φωτογραφίες των προηγούμενων διοργανώσεων του συγκεκριμένου αγώνα αυτοκινήτων, υπόσχονται για ακόμα μια φορά σε όσους θεατές παραβρεθούν στον αγώνα, μια αξέχαστη εμπειρία.

            Η ειδική διαδρομή των 10 χιλιομέτρων του αγώνα σε χωμάτινη διαδρομή έχει εκκίνηση στον δρόμο Καρυών - Αγίου Πέτρου, στην περιοχή Ζυγός και ακολουθεί τη δασική διαδρομή που ενώνει την περιοχή αυτή με τη Βαρβίτσα όπου είναι και ο τερματισμός. Στη συνέχεια τα αυτοκίνητα διασχίζουν τον δρόμο Καρυών - Βαρβίτσας, διέρχονται από τις Καρυές, και συνεχίζουν στο δρόμο προς Άγιο Πέτρο, ώστε να ξαναφτάσουν στον σημείο εκκίνησης της ειδικής διαδρομής. Φέτος μάλιστα η Λ.Α.Σ. θα τιμήσει τους Άρη Σταθάκη, Άρη Βωβό και Στρατισίνο για την προσφορά τους στο άθλημα του Αυτοκινήτου. Η λίστα με τις οριστικές συμμετοχές στον αγώνα είναι εδώ.

            Ο παρακάτω χάρτης της Λέσχης Αυτοκινήτου Σπάρτης μπορεί να σας πληροφορήσει για τη διαδρομή και για τους δρόμους πρόσβασης των θεατών στον αγώνα.

            Kάντε κλικ για να προβάλετε το χάρτη της διαδρομής και των δρομών πρόσβασης των θεατών

            .

            Πηγή χάρτη:
            ΛΕΣΧΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ @ Facebook
        • Δωρεάν σεμινάρια επιμόρφωσης από ΤΕΙ Πελοποννήσου, Παν. Πελοποννήσου και Παν. Πειραιώς (28.04.2015)
          • Το ΤΕΙ Πελοποννήσου, το Παν. Πελοποννήσου και το Παν. Πειραιώς διοργανώνουν με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και έδρα την Τρίπολη, δωρεάν σεμινάρια επιμόρφωσης που απευθύνονται σε πτυχιούχους Πανεπιστημιακών και Τεχνολογικών τμημάτων θετικής κατεύθυνσης και ηλικίας 26-64 ετών.

            Παρέχεται επιλογή μεταξύ 3 κατευθύνσεων, με 9 μαθήματα και 100 ώρες παρακολούθησης (68 ώρες θεωρητική κατάρτιση + 32 ώρες εξειδικευμένη εργαστηριακή άσκηση) ανά κατεύθυνση:

            • Ευρυζωνικές Υποδομές (λειτουργία οπτικών και ασύρματων υποδομών δικτύων MAN),
            • Αγροπληροφορική (λειτουργία δικτύων συλλογής και αξιοποίησης μετεωρολογικής πληροφορίας στη γεωργική παραγωγή),
            • Ηλεκτρονικό Επιχειρείν (δημιουργία και λειτουργία e-shop και m-commerce για αγροτικά και παραδοσιακά προϊόντα).

            Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε 2 κύκλους: Μαίου – Ιουνίου και Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2015, κυρίως απογευματινές ώρες και Σαββατοκύριακα και θα υπάρχει υποστήριξη της παρακολούθησης μέσω συστήματος τηλεκπαίδευσης. Το πρόγραμμα αντιστοιχεί σε 10 πιστωτικές μονάδες ECTS. Υποβολή της εκδήλωσης ενδιαφέροντος πραγματοποιείται στην ιστοσελίδα του έργου: www.pega-pelop.unipi.gr.

        • Οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ταξί ως ένα σημαντικό εργαλείο ενίσχυσης του τουρισμού του τόπου (25.04.2015)
          • Του Δημήτρη Ασημακόπουλου

            Ένας νέος συμπατριώτης μας ξεκινάει δυναμικά την επαγγελματική του διαδρομή στις Καρυές, στηρίζοντας την ανάπτυξη του τόπου μας, μέσα από τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες μεταφοράς επιβατών που προσφέρει στους κατοίκους των χωριών του Πάρνωνα, στους επισκέπτες της περιοχής, αλλά και τους πολλούς ομογενείς συμπατριώτες μας.

            Ο Δημήτρης Ασημακόπουλος έχοντας 16 χρόνια εμπειρία και προϋπηρεσία ως επαγγελματίας οδηγός έχει αναπτύξει για τη φετινή τουριστική περίοδο ένα πλήρες πρόγραμμα προσφορών που αφορά σε όλα τα επιβατικά κοινά. Η βαθιά γνώση που έχει για την περιοχή, του επιτρέπει να προτείνει και να καλύπτει διαδρομές, περιηγήσεις και εξορμήσεις στα ιστορικά, τουριστικά και κοσμοπολίτικα σημεία του τόπου, μετατρέποντας τις υπηρεσίες ταξί σε μια νέα δύναμη ενίσχυσης του τουρισμού της περιοχής.

            Ο επαγγελματισμός του στη μεταφορά προσώπων, η υπευθυνότητα και η πολυετής εμπειρία του στην εξυπηρέτηση πελατών, αποτελεί εγγύηση για όλα τα επιβατικά κοινά, αλλά κυρίως για τους επισκέπτες ομογενείς συμπατριώτες μας. Σήμερα, υπηρεσίες όπως: διαδρομές από και προς το αεροδρόμιο, περιηγήσεις στις παραδοσιακές ομορφιές του τόπου, 24ώρη εξυπηρέτηση, διαθεσιμότητα όλες τις ημέρες του χρόνου και ένα σύγχρονα εξοπλισμένο όχημα μπορούν να κάνουν τη διαμονή και τη μετακίνηση των ομογενών μας στην ιδιαίτερη πατρίδα τους πιο ξεκούραστη και εύκολη από ποτέ!

              • Τηλέφωνο επικοινωνίας: +30 6974905588
              • E-mail: asimakopoulosdimitristaxi@gmail.com
              • Όχημα: Mercedes C270
              • Παροχές: Ασύρματο δίκτυο (wi fi), παιδικό κάθισμα, δυνατότητα μεταφοράς κατοικίδιων μέσα στο κλουβάκι μεταφοράς τους, δεκτές και πιστωτικές κάρτες (VISA, MASTERCARD ή AMERICAN EXPRESS).
              • Περισσότερες Πληροφορίες: www.taxikaryes.com
          • Ολοκλήρωση πρωταθλήματος με τη συμμετοχή του Α.Σ. «Ο Καρυάτης» (22.04.2015)
            • Ολοκληρώθηκαν οι αγώνες στον 1ο όμιλο του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος Β΄ Κατηγορίας Λακωνίας, με τη συμμετοχή του Α.Σ. «Ο ΚΑΡΥΑΤΗΣ». Ο Αθλητικός Σύλλογος των Καρυών που επέστρεψε φέτος μετά από την αποχή ενός έτους από το τοπικό πρωτάθλημα Λακωνίας, λόγω της έλλειψης νέων παιδιών, της μείωσης της χρηματοδότησης και της απουσίας φιλάθλων, δεν κατάφερε φέτος να διαγράψει σημαντική πορεία, όμως η νέα ομάδα απέκτησε σημαντικές εμπειρίες για την επόμενη χρονιά. Τα αποτελέσματα των αγώνων στις τελευταίες 6 αγωνιστικές είναι τα ακόλουθα:

              • 17η Αγωνιστική Κυριακή 01.03.2015 Αναγέννηση Σπάρτης-Α.Σ. Καρυάτης 4-0
              • 18η Αγωνιστική Σάββατο 07.03.2015 Α.Σ. Καρυατής-Υάκινθος Βαφείου 2-3
              • 19η Αγωνιστική Κυριακή 15.03.2015 Δόξα Ανωγείων-Α.Σ. Καρυατής 2-1
              • 20η Αγωνιστική Σάββατο 21.03.2015 Α.Σ. Καρυάτης-Σελλασιακός 0-2
              • 21η Αγωνιστική Κυριακή 29.03.2015 Α.Ο. Χρυσάφων-Α.Σ. Καρυάτης 3-1
              • 22η Αγωνιστική Σάββατο 04.04.2015 Α.Σ. Καρυάτης-Α.Ε. Λογκανίκου 1-3
              Πηγή:
              Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λακωνίας
          • Ο αγώνας Scramble στις Καρυές ολοκληρώθηκε με επιτυχία (07.04.2015)
            • Όλα ήταν έτοιμα και με συνήγορο τον ήπιο καιρό ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 2ος αγώνας Scramble στις Καρυές. Στον αγώνα πρώτευσαν στην κατηγορία SCH o Κορδονούρης Παναγιώτης με Enduro 125 από τη ΦΙΛΜΑ, στην κατηγορία S1 ο Βούλγαρης Αθανάσιος με CRE 250 από τη ΦΙΛΜΑ, στην κατηγορία S2 ο Κυπραίος Γεώργιος με CRF 450 από την ΟΜΑΔΑ 65 ΛΦΣ, στην κατηγορία SEN o Ρουμελιώτης Μανώλης με CRF 250 από τον ΑΤΤΙΚΟ ΑΣΑΕΔ και στην κατηγορία SB ο Κόρκας Βασίλειος με CRF 250 από τον ΜΟΛΠ. Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα του αγώνα για όλες τις κατηγορίες εδώ.

              Επίσης δείτε σε βίντεο τη διαδρομή του αγώνα από κάμερα τοποθετημένη στο κράνος του αναβάτη Απόστολου Ζήση, καθώς και λήψη από ψηλά του αγώνα από το ApelaTV εδώ.

              Πηγή Φωτογραφιών:
              Alexandros Mpougadis - www.facebook.com/LakoniaGreece1
              Kάντε κλικ στις εικόνες για να τις προβάλετε

          • Ευχές για το Άγιο Πάσχα και ο Συμβολισμός της Γιορτής (30.03.2015)
            • H μεγάλη γιορτή του Πάσχα πλησιάζει, φέρνοντας μαζί της το μήνυμα της Ανάστασης και της Ελπίδας στις ζωές των ανθρώπων. Το Πάσχα συμβολίζει για την Ορθόδοξη Πίστη τη μετάβαση από το σκότος και το θάνατο, στο φως και την Ανάσταση και συνοδεύεται από εκκλησιασμό με κατάνυξη και κόκκινα αβγά. Για την Ελληνική παράδοση συμβολίζει τον ερχομό της άνοιξης και σημαίνει μοσχοβολιστά τσουρέκια, παραδοσιακό οβελία και ευκαιρία απόδρασης στο χωριό με την οικογένειά μας, ζώντας ευχάριστες στιγμές. Αυτές την μέρες όλοι θυμόμαστε με κατάνυξη, όσοι τουλάχιστον συνηθίζουμε να περνάμε τις Άγιες μέρες αυτές στις Καρυές, τον ήχο την καμπάνας για το κάλεσμα της Θείας Λειτουργίας, το κελάιδισμα των πουλιών που σηματοδοτούν την άνοιξη, τη μυρωδιά την ημέρα από τα λουλούδια που δειλά δειλά ξεπροβάλουν στη φύση και τη νύχτα από τις ξυλόσομπες που καίνε ζεσταίνοντας τα σπιτικά.

              Ωστόσο το Πάσχα αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανικής Ορθόδοξης Πίστης και σημαντική πηγή έμπνευσης και εσωτερικής ανάτασης για τον άνθρωπο. Η Μεγάλη Εβδομάδα ή Εβδομάδα των Παθών σηματοδοτεί την έναρξη μιας εποχής σκέψης και περισυλλογής και συμβολίζει τη σκοτεινή πλευρά του ανθρώπου, τα προσωπικά πάθη και τις ανθρώπινες αδυναμίες. Η Εβδομάδα των Παθών που καταλήγει στην Ανάσταση έχει ένα βαθύ ψυχολογικό νόημα, το πέρασμα από τα πάθη στη λύτρωση και τον εορτασμό της ανανέωσης και της ανάτασης. Κάθε άνθρωπος θα βιώσει με το δικό του τρόπο του τη μετάβαση αυτή και θα πορευτεί με την Πίστη του, ακολουθώντας τα βήματα του Κυρίου.

              Τέτοιες Άγιες μέρες, το μήνυμα της αγάπης, της πίστης και της ελπίδας αντηχεί σε όλο τον κόσμο. Με την ευκαιρία της Μεγάλης Εβδομάδας που ξεκινά σε λίγες μέρες και της Ανάστασης Κυρίου που πλησιάζει, η ιστοσελίδα karyes.gr σας εύχεται Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.

          • Αποφάσεις που αφορούν την Τοπική Κοινότητα Καρυών (21.03.2015)
            • Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σπάρτης στις 11.02.2015, με εισηγητή τον κ. Δημήτριο Αποστολάκο, συζητήθηκε η αγορά ενός ή περισσοτέρων οικοπέδων με σκοπό τη δημιουργία χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων. Από το πρακτικό της συνεδρίασης προέκυπτει ότι το δημοτικό συμβούλιο Σπάρτης εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο κ. Ευάγγελο Βαλιώτη και ορίζει επιτροπή αποτελούμενη από τη δημοτική σύμβουλο κ. Μεντή Ελένη, με αναπληρωτή της το δημοτικό σύμβουλο Στρίφα Κυριάκο, και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Καρυών κ. Ντεβέκο Γεώργιο, ώστε να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες για την πραγματοποίηση της απόφασης. Συγκεκριμένα είναι υπεύθυνοι για την αγορά ενός ή περισσοτέρων οικοπέδων, εντός του οικισμού Καρυών και πλησίον της κεντρικής πλατείας των Καρυών, με σκοπό τη δημιουργία χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων. Τα ζητούμενα οικόπεδα θα πρέπει να βρίσκονται σε ακτίνα έως 300 μέτρων γύρω από την κεντρική πλατεία του χωριού, συνολικής εκτάσεως από 1.000 τ.μ έως 5.000 τ.μ.. Η απόφαση βρίσκεται αναρτημένη στο πρόγραμμα «Διαύγεια» εδώ.

              Επίσης η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κοινοποίησε στο Δασαρχείο Σπάρτης απόφασή της στις 22.12.2014, η οποία κηρύττει αναδασωτέα, με σκοπό την αποκατάσταση με φυσική αναγέννηση, Δημόσιας Δασικής 'Εκτασης εμβαδού 904 τ.μ. στη θέση «Σκούπα» της Τοπικής Κοινότητας Καρυών του Δήμου Σπάρτης. Η έκταση, η οποία καλυπτόταν με δασική βλάστηση από θάμνους αείφυλλων πλατύφυλλων (πουρνάρι) σε ποσοστό 25% και καταστράφηκε από πυρκαγιά, συνορεύει με άλλες δασικές εκτάσεις και στα δυτικά της με την Ε.Ο Σπάρτης-Τρίπολης. Η απόφαση βρίσκεται αναρτημένη στο πρόγραμμα «Διαύγεια» εδώ.

              Πηγές:
              karyes.blogspot.gr
              diavgeia.gov.gr
          • 2ος Αγώνας Scramble στις Καρυές (17.03.2015)
            • Στις 5 Απριλίου 2015, Κυριακή των Βαΐων, θα πραγματοποιηθεί στις Καρυές ο 2ος αγώνας Scramble του Πρωταθλήματος νοτίου Ελλάδας. Μετά την περσινή επιτυχημένη διοργάνωση στην ίδια διαδρομή του 3ου αγώνα του περιφερειακού πρωταθλήματος Νοτίου Ελλάδας, ο Αθλητικός Μοτοσυκλετικός Όμιλος Σπάρτης (Α.Μ.Ο.Σ.) δηλώνει έτοιμος για μια βελτιωμένη διοργάνωσης αγώνα στις Καρυές. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Πέρυσι το δοκιμάσαμε, φέτος το βελτιώσαμε κατά πολύ και είμαστε έτοιμοι! Φαρδιά πίστα, χώρος για προσπεράσεις και γεμάτος θέαμα!».

              Η επιλεγμένη διαδρομή διεξαγωγής του αγώνα είναι μήκους 4,5 χλμ και εξελίσσεται σε δάσος με καστανιές και καρυδιές, μερικά flat κομμάτια (δασικοί δρόμοι), μικρό πέρασμα από ποτάμι και αποτελείται από μεσαίας σκληρότητας έδαφος. Η διαδρομή θα είναι σηματοδοτημένη με κορδέλα και η εκκίνηση του αγώνα έχει οριστεί στις 11:00 π.μ..

              Η γραμματεία του αγώνα θα λειτουργεί από την 1η Απριλίου και για πληροφορίες που σχετίζονται με τον αγώνα μπορείτε να καλείται στο τηλέφωνο την Τζίνα Χίου στο τηλέφωνο 6955066889 ή τον Γεώργιο Λαβατσή στο τηλέφωνο 697324085, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επίσης να επικοινωνούν στο e-mail glavatsis@hotmail.com. Ο Α.Μ.Ο.Σ. υπό την αιγίδα της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. προσκαλεί όλους για μια Κυριακή γεμάτη γκάζι, ανταγωνισμό αδρεναλίνη και μετά το πέρας του αγώνα στην πλατεία των Καρυών με rock ήχους, άφθονο κρασί και τοπικά εδέσματα κερασμένα!

              Πηγές:
              www.notospress.gr
              www.lakonikos.gr
          • Αποτελέσματα του Α.Σ. «Ο Καρυάτης» (20.02.2015)
            • Το ποδοσφαιρικό τμήμα του Α.Σ. «Ο ΚΑΡΥΑΤΗΣ», μετά από την αποχή του πέρυσι από το τοπικό πρωτάθλημα Λακωνίας, λόγω της έλλειψης νέων παιδιών, της μείωσης της χρηματοδότησης και της απουσίας φιλάθλων, επέστρεψε φέτος στον 1ο όμιλο του πρωταθλήματος Β΄ Κατηγορίας Λακωνίας, «μουδιασμένα» και χωρίς όμως να έχει διαγράψει σημαντική πορεία μέχρι στιγμής. Η νέα ομάδα, όμως που χτίζεται αποκτά εμπειρίες και ανδρώνεται για τις επόμενες χρονιές, ώστε να συνεχίσει με μεγαλύτερη δύναμη. Όσο για φέτος, απομένουν ακόμα 6 αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος και τα αποτελέσματα που έχει μέχρι στιγμής είναι τα ακόλουθα:

              • 1η Αγωνιστική Σάββατο 18.10.2014 Α.Σ. Καρυάτης-Α.Ο. Δαφνίου 0-3
              • 2η Αγωνιστική Σάββατο 25.10.2014 Πανκλαδιατικός-Α.Σ. Καρυατής 2-0
              • 3η Αγωνιστική Ρεπό
              • 4η Αγωνιστική Κυριακή 09.11.2014 Π.Α.Ο. Κοκκινόραχης-Α.Σ. Καρυάτης 1-0
              • 5η Αγωνιστική Κυριακή 16.11.2014 Α.Σ. Καρυτάτης-Ταΰγετος Παλαιοπαναγιάς 0-2
              • 6η Αγωνιστική Κυριακή 23.11.2014 Α.Σ. Καρυάτης-Αναγέννηση Σπάρτης 2-2
              • 7η Αγωνιστική Κυριακή 30.11.2014 Υάκινθος Βαφείου-Α.Σ. Καρυάτης 3-0
              • 8η Αγωνιστική Κυριακή 07.12.2014 Α.Σ. Καρυατής-Δόξα Ανωγείων 0-1
              • 9η Αγωνιστική Σάββατο 13.12.2014 Σελλασιακός - Α.Σ. Καρυατής 3-0
              • 10η Αγωνιστική Σάββατο 20.12.2014 Α.Σ. Καρυατής-Α.Ο. Χρυσάφων 2-3
              • 11η Αγωνιστική Σάββατο 03.01.2015 Α.Ε. Λογκανίκου-Α.Σ. Καρυατής 5-0
              • 12η Αγωνιστική Κυριακή 11.01.2015 Α.Ο. Δαφνίου-Α.Σ. Καρυατής 2-0
              • 13η Αγωνιστική Σάββατο 17.01.2015 Α.Σ. Καρυατής-Πανκλαδιατικός 1-3
              • 14η Αγωνιστική Ρεπό
              • 15η Αγωνιστική Κυριακή 08.02.2015 Α.Σ. Καρυατής-Π.Α.Ο. Κοκκινόραχης 1-5
              • 16η Αγωνιστική Κυριακή 15.02.2015 Ταΰγετος Παλαιοπαναγιάς-Α.Σ. Καρυατής 8-0
              Πηγή:
              Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λακωνίας
          • Εντυπώσεις από την ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου των Απανταχού Καρυατών στην Αθήνα (19.02.2015)
            • Πρωτοφανής ήταν η προσέλευση κόσμου στην ετήσια εκδήλωση της κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου των Απανταχού Καρυατών στην Αθήνα, η οποία στέφθηκε ομολογουμένως με μεγάλη επιτυχία. Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο με αποτέλεσμα να φαίνεται μικρή η αίθουσα των 300 ατόμων του κέντρου το «Αρχοντικό της Φωτεινής», η οποία φιλοξένησε τους Καρυάτες και τους φίλους τους. Έντονο ήταν το κέφι και η χαρά του κόσμου από το αντάμωμα στην Αθήνα, με τους νέους να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην εκδήλωση.

              Η εκδήλωση ήταν πολύ καλά οργανωμένη από τα μέλη του Συνδέσμου, η αίθουσα της εκδήλωσης είχε στολιστεί και η καθιερωμένη λαχειοφόρος αγορά μοίρασε πολλά και πλούσια δώρα στους παρευρισκομένους, τα οποία ήταν προσφορά των συμπατριωτών και των μελών του Δ.Σ.. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης γινόταν προβολή σε γιγαντοοθόνη όμορφων εικόνων από το χωριό, ενώ όλους τους καλεσμένους υποδέχονταν δύο όμορφες κοπέλες από το χωριό ντυμένες Καρυάτιδες, κερνώντας τους τσιπουράκι και γλυκό για το «Καλώς Όρισες». Παράλληλα τους καλεσμένους περίμενε ένα καλάθι με πληροφοριακό υλικό που περιελάμβανε το νέο τουριστικό χάρτη των Καρυών και άλλα έντυπα τα οποία προσέφερε ο Δήμος Σπάρτης. Τέλος, την εκδήλωση πλαισίωσε χορευτικό συγκρότημα, το οποίο με παραδοσιακούς χορούς κράτησε ζωντανό το κέφι μέχρι αργά το απόγευμα.

              Από τις Καρυές ήρθε και τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία της, η δημοτική σύμβουλος του χωριού στο Δήμο Σπάρτης κ. Ελένη Μεντή, εκπροσωπώντας και το Δήμαρχο Σπαρτιατών. Επίσης, μήνυμα χαιρετισμού έστειλαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο Μητροπολίτης Σπάρτης και Μονεμβασίας Ευστάθιος, καθώς και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καρυών κ. Γεώργιος Ντεβέκος. Την εκδήλωση επίσης τίμησαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. του «Συλλόγου των εν Αττικής Λακεδαιμονίων» κ. Καστάνης και η Γραμματέας της «Παλλακωνκής Συνομοσπονδίας» κ. Μουσταφέλλου.

          • Νέα χιονόπτωση στις Καρυές (10.02.2015)
            • Το αναμενόμενο κύμα κακοκαιρίας που ανακοινώθηκε τις προηγούμενες μέρες από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, έφτασε και στον Πάρνωνα, ρίχνοντας αρκετό χιόνι στις Καρυές για μια ακόμα φορά φέτος το χειμώνα. Σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση στις 9 π.μ. της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, οι περισσότεροι δρόμοι του οδικού δικτύου της Λακωνίας έχουν διανοιχτεί και ο εκχιονισμός συνεχίζεται και στα υπόλοιπα σημεία.

              Ωστόσο, σύμφωνα με τα δελτία καιρού, οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός θα συνεχιστεί για τις επόμενες τρεις μέρες και στη συνέχεια θα υπάρξει βελτίωση και άνοδος της θερμοκρασίας. Ειδικότερα το τοπικό οδικό δίκτυο στον Πάρνωνα απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή τις επόμενες μέρες λόγω του παγετού.

              Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι ενδεικτικές της νέας χιονόπτωσης στις Καρυές.

              Kάντε κλικ στις εικόνες για να τις προβάλετε

          • Τριήμερο της αποκριάς στις Καρυές (09.02.2015)
            • Η τελευταία Κυριακή της Αποκριάς και η Καθαρά Δευτέρα ήταν πάντα για τους Καρυάτες ευκαιρία για γιορτή και διασκέδαση. Έτσι και φέτος όσοι έρθουν στις Καρυές μπορούν να απολαύσουν μαζί με τη διαμονή τους το αποκριάτικο κλίμα, είτε επισκεπτόμενοι την αποκριάτικη παρέλαση του Δήμου Σπάρτης, είτε συμμετέχοντας στο πάρτυ μασκέ που διοργανώνεται στο «Αρχοντικό του Πάρνωνα».

              Η αποκριάτικη παρέλαση στη Σπάρτη θα λάβει χώρα στις 22 Φεβρουαρίου 2015 και θα ξεκινήσει στις 11:30 π.μ. με έναρξη από το Άγαλμα του Λεωνίδα και τερματισμό την Κεντρική Πλατεία της Σπάρτης. Για δηλώσεις συμμετοχής στην παρέλαση μπορείτε να ανατρέξετε στην ανακοίνωση του Ν.Π. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης ΕΔΩ.

              Την ίδια μέρα, το βράδυ, διοργανώνεται στις Καρυές πάρτυ μασκέ από το «Αρχοντικό του Πάρνωνα» με ώρα έναρξης τις 10:00 μ.μ., με DJ τον Λεωνίδα Χονδρόπουλο και γενική είσοδο με ποτό τα 5 €. Για πληροφορίες σχετικά με το πάρτυ στο τηλέφωνο 6974192261 - Γιάννης Κουτσόγεωργας.

              Είμαστε σε εγρήγορση και σε συνεχή ενημέρωσή σας, σε περίπτωση που λάβουμε γνώση για νέες εκδηλώσεις του τριημέρου της Αποκριάς.

          • Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από το Σύνδεσμο των Απανταχού Καρυατών (01.02.2015)
            • Σύνδεσμος των Απανταχού Καρυατών προσκαλεί όλους τους συμπατριώτες, οικογενειακώς και με τους φίλους τους, στην καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στις 8 Φεβρουαρίου 2015, ημέρα Κυριακή στις 13:00.

              Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων το «Αρχοντικό της Φωτεινής» η οποία διαθέτει άνετη, με ευχάριστη ατμόσφαιρα, αίθουσα και ευρύχωρο χώρο στάθμευσης. Βρίσκεται στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης αρ. 318 (παράδρομος) και Αγ. Βασιλείου στον Άγιο Δημήτριο (στάση μετρό Αγ. Δημητρίου), τηλ. 2109767670 και 6948 582354. Θα προσφερθεί πλήρες γεύμα με ζωντανή μουσική! Η τιμή του γεύματος είναι € 20 το άτομο, € 10 για φοιτητές και παιδιά κάτω των 12 ετών, με ελεύθερη κατανάλωση κρασιού και αναψυκτικών.

              Ο Σύνδεσμος έχει ετοιμάσει πολλές εκπλήξεις, δώρα για όλους και σας περιμένει να ανταμώσουμε και να διασκεδάσουμε!

              Πρόεδρος Ρέπουλης Μιχάλης 210 6211610
              Αντιπρόεδρος Πρεκεζέ Ανίτα 210 8076778
              Αντιπρόεδρος Μέρμηγκα Δήμητρα 210 6130078
              Γενικός Γραμματέας Κωνσταντόπουλος Χαράλαμπος 210 9963368
              Ταμίας Δημήτρουλας Κωνσταντίνος 210 5056648
              Δημόσιες Σχέσεις Λάτση Λευκοθέα 210 9316134
              Δημόσιες Σχέσεις Κοψιαύτη Ευαγγελία 6944 192316
              Μέλος Διαντζίκης Παναγιώτης 210 8002694
              Μέλος Τράκας Νικόλαος 210 8045967
          • Οι Βουλευτικές Εκλογές στη Δημοτική Ενότητα Καρυών (26.01.2015)
            • Οι Καρυές γέμισαν κόσμο την Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015, λόγω των βουλευτικών εκλογών. Κάτοικοι και συμπατριώτες ετεροδημότες, που ήρθαν στο χωριό για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, γέμισαν τα καφενεία και τις ταβέρνες της πλατείας. Έστω και για λίγο το χωριό ζωντάνεψε με τους επισκέπτες του, καθώς τέτοια εποχή συνηθίζει να κυλά στους ήσυχους χειμωνιάτικους ρυθμούς του.

              Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα στο νομό Λακωνίας, οι τρεις βουλευτικές έδρες κατανέμονται στα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΠΑ.ΣΟ.Κ. Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι του νομού Λακωνίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο θα είναι οι Αθανάσιος Δαβάκης (9.559 ψήφοι) από την Ν.Δ., Σταύρος Αραχωβίτης (5.860 ψήφοι) απο το ΣΥΡΙΖΑ και Λεωνίδας Γρηγοράκος (5.218 ψήφοι) απο το ΠΑΣΟΚ. Όσο για τα αποτελέσματα των ψηφισάντων στο Δημοτικό Διαμέρισμα Καρυών, σύμφωνα πάντα με τις αναρτήσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, αυτά είναι τα ακόλουθα:

              • Εγγεγραμένοι: 1.430   -  Ψήφισαν: 412
              • Έγκυρα: 400   -  Άκυρα: 12   -   Λευκά: 0
              Κόμμα Ποσοστό % Ψήφοι
              ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ-ΣΥΡΙΖΑ 37,00 148
              ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 23,25 93
              Κ.Κ.Ε. - ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ 19,50 78
              Λαικός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή 5,00 20
              ΠΑ.ΣΟ.Κ 3,75 15
              ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 3,50 14
              ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ 2,75 11
              Ανεξάρτητοι Ελληνες - Π.Καμμένος 2,00 8
              ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ (ΛΑ.Ο.Σ.) 1,00 4
              ΚΚΕ (μ-λ) - Μ-Λ ΚΚΕ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 0,75 3
              Τελεία - Απόστολος Γκλέτσος 0,75 3
              ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή Μ.ΑΡ.Σ 0,50 2
              ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 0,25 1

              Πηγή: Υπουργείο Εσωτερικών
          • Τα νέα του Αθλητικού Συλλόγου «Ο Καρυάτης» (10.01.2015)
            • Του Θεόδωρου Μεντή

              Ο Α.Σ. «Ο ΚΑΡΥΑΤΗΣ» είναι μια από τις λίγες ομάδες στην Λακωνία με συνεχή παρουσία στο Πρωτάθλημα τρείς δεκαετίες, από 1983 έως 2013. Για πρώτη φορά ανεστάλη προσωρινά η συμμετοχή στο πρωτάθλημα την περσινή περίοδο, 2013-14, για τι διαπιστώθηκε έλλειψη σε παίκτες (Καρυατόπουλα), αδυναμία αξιοπρεπούς συμμετοχής και παντελής απουσία φιλάθλων. Επιπλέον μειώθηκε και για πρώτη φορά η επιχορήγηση από το «Ίδρυμα Σκιούρη». Όμως παρά τις δυσκολίες η ομάδα επανήλθε στο πρωτάθλημα Β Κατηγορίας φέτος (2014-15) χρησιμοποιώντας το γήπεδο της Σελλασίας μέχρι να εκλείψουν οι λόγοι που αφορούν το ζήτημα των εγκαταστάσεων. Τα αποτελέσματα που έχει φέρει μέχρι στιγμής ο ΚΑΡΥΑΤΗΣ είναι:

              • 1η Αγωνιστική Σάββατο 18.10.2014 Καρυάτης-Δαφνί 0-3
              • 2η Αγωνιστική Σάββατο 25.10.2014 Κλαδάς-Καρυατής 2-0
              • 3η Αγωνιστική Ρεπό
              • 4η Αγωνιστική Κυριακή 09.11.2014 Κοκκινόραχη-Καρυάτης 1-0
              • 5η Αγωνιστική Κυριακή 16.11.2014 Καρυτάτης-Παλαιοπαναγιά 0-2
              • 6η Αγωνιστική Κυριακή 23.11.2014 Καρυάτης-Αναγέννηση 2-2
              • 7η Αγωνιστική Κυριακή 30.11.2014 Υάκινθος-Καρυάτης 3-0
              • 8η Αγωνιστική Κυριακή 07.12.2014 Καρυατής-Ανώγεια 0-1
          • Ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου των Απανταχού Καρυατών (09.01.2015)
            • Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ματάλειου Καθιδρύματος στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου των Απανταχού Καρυατών. Πρόεδρος της συνέλευσης εκλέχθηκε δια βοής ο κ. Νικόλαος Κουτσόγιωργας και στη συνέχεια ο πρόεδρος του απελθόντος Δ.Σ. κ. Μιχαήλ Ρέπουλης παρουσίασε την «Έκθεση Πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου». Ακολούθησε η παρουσίαση του «Απολογισμού Εσόδων και Εξόδων» από τον Ταμία κ. Κωνσταντίνο Δημήτρουλα και η «Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής» από τον πρόεδρό της κ. Παρασκευά Ντούβλη. Με την ολοκλήρωση των παραπάνω, η Γενική Συνέλευση ενέκρινε την Απαλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου από πάση ευθύνη και ακολούθησε η εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής και η διενέργεια αρχαιρεσιών για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και νέας Εξελεγκτικής Επιτροπής.

              Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εφορευτικής Επιτροπής, αποτελούμενη από τις κυρίες Ευαγγελία Καρδαρά, Δήμητρα Ρέπουλη-Κάκαρη και τον κύριο Εμμανουήλ Διαμαντάτο, έλαβαν και εκλέγονται:

              Για το Δ.Σ.
              ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:

              • Κωνσταντόπουλος Χαράλαμπος 52
              • Διαντζίκης Παναγιώτης 43
              • Πρεκεζέ Ανίτα 41
              • Τράκας Νικόλαος 40
              • Ρέπουλης Μιχαήλ 39
              • Μέρμηγκα Δήμητρα 39
              • Κοψιαύτη Ευαγγελία 33
              • Δημήτρουλας Κων/νος 32
              • Λάτση Λευκοθέα 26

              ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:

              • Τράκα Ελένη 23
              • Καρδαράς Βασίλειος 16

              Για την εξελεγκτική επιτροπή
              ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:

              • Διαντζίκη Μαρία 44
              • Μπίνης Μιχαήλ 43
              • Χριστόπουλος Παρασκευάς 40

              ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:

              • Παπασταύρου Δήμητρα 16
              • Δαλακούρας Παναγιώτης 7

              Στις 29.12.2014 συνεδρίασαν τα μέλη του νέου Δ.Σ. του Συνδέσμου όπου και καθορίστηκε μετά από σχετική ψηφοφορία το νέο σχήμα:
              Πρόεδρος: Μιχαήλ Ρέπουλης,
              Α΄ Αντιπρόεδρος: Αννίτα Πρεκεζέ,
              Β΄ Αντιπρόεδρος: Δήμητρα Μέρμηγκα,
              Ταμίας: Κωνσταντίνος Δημήτρουλας,
              Μέλος-Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Λευκοθέα Λάτση,
              Μέλος-Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Ευαγγελία Κοψιαύτη,
              Μέλος: Παναγιώτης Διαντζίκης
              Μέλος: Νικόλαος Τράκας

          • Στολίστηκαν Λευκά οι Καρυές την Πρωτοχρονιά (08.01.2015)
            • Ο ερχομός του νέου χρόνου με την κακοκαιρία που έπληξε σχεδόν όλη τη χώρα επιφύλαξε μια λευκή πρωτοχρονιά στους κατοίκους των Καρυών και των γύρω χωριών. Η χιονόπτωση ήταν αρκετή, ώστε να στρώσει με αρκετούς πόντους χιόνι το χωριό. Το θέαμα ήταν όμορφο και θυμηθήκαμε έστω και για λίγο τις διηγήσεις των παππούδων μας, που μας μιλούσαν για σκληρούς χειμώνες με πολύ χιόνι.

              Δυστυχώς, ο παγετός που ακολουθεί θα παγώσει το χιόνι, όπου αυτό δεν μαζεύτηκε ή δεν πρόλαβε να λιώσει και θα δυσκολέψει σίγουρα τη ζωή των κατοίκων για τις επόμενες μέρες. Όμως οι ντόπιοι είναι μαθημένοι και σίγουρα θα ανταπεξέλθουν των δυσκολιών του χειμώνα. Αξίζει όμως το χιόνι αυτό, που έπεσε και όποιο άλλο επακολουθήσει αυτό το χειμώνα, γιατί είναι σίγουρα ευεργετικό για να γεμίσουν με δροσερό νερό οι πηγές και τα ποτάμια που πηγάζουν από τον Πάρνωνα. Οι φωτογραφίες που συλλέξαμε από το διαδίκτυο είναι από μόνες τους μάρτυρες της χειμερινής ομορφιάς της φύσης.

              Kάντε κλικ στις εικόνες για να τις προβάλετε